Primer cap de setmana d'alta participació a la Festa Major del Morell

El concert de celebració de l'aniversari de l'Associació Cultural l'Embruix supera les expectatives, mentre que la baixada d'andròmines dobla el nombre de participants
El concert de l'aniversari de l'Embruix va rebre una resposta multitudinària. | Cedida

 

El Morell ha encetat el primer cap de setmana de Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén amb una participació excel·lent en els tres primers dies d'actes i festes populars. En un cap de setmana que s'espera menys intens i multitudinari que els dies que arriben aquesta setmana, la festa de celebració del 40è aniversari de l'Associació Cultural l'Embruix, la Baixada d'andròmines, la Holi party i la Trobada de Puntaires van omplir de veïns i visitants el poble.

 

La regidoria de Cultura i Festes destaca «l'alta participació d'aquests primers dies»

La regidoria de Cultura i Festes destaca «l'alta participació que hi ha hagut en tots els actes organitzats per a aquests primers dies». En aquest sentit, tant Maria Jesús Valldosera com Mònica Casas, que coordinen conjuntament la regidoria, afirmen que «tant els més petits han gaudit amb el correfoc i la festa holi, com els joves amb el concert de dissabte, que va superar totes les expectatives».

 

La baixada d'andròmines va tornar a comptar amb un nombre destacat de vehicles. | Cedida

 

L'Embruix, protagonista del cap de setmana

Aquest cap de setmana arribava una data marcada en vermell al calendari per a l'Associació Cultural l'Embruix, que enguany celebra el seu quarantè aniversari; i després de commemorar-lo amb un dinar popular el mes d'abril, el va celebrar definitivament aquest dissabte, 20 d'abril. La festa va començar amb el Ball de Sant Miquel infantil i el correfoc del Ball de Diables petits, que van estar acompanyats dels Diablons d'Alcover, el Ball de Diables infantil de Tarragona i el Ball de Diables infantil del Catllar.

 

Més tard, va arribar l'hora de la música a la plaça de la Font, un escenari immillorable per a l'ocasió. Els primers a cantar van ser The Penguins - Reggae per xics, que amb les cançons infantils a ritme de reggae i ska van fer ballar una plaça repleta de famílies i infants. Després d'una estona en què els mateixos membres de l'Embruix van continuar amb la música per escalfar motors pels dos concerts següents, va arribar l'hora del reggae reivindicatiu d'Adala & The Same Song Band. I per acabar, Seguirem, el tribut a Obrint Pas, va posar un punt final excel·lent a una festa que va trencar les expectatives d'èxit embruixaires.

 

«Tot un èxit», comentava la presidenta de l'Embruix, Emma Piqueras, que assegura que «vam fer net a la barra, i la vam haver de tancar perquè no teníem res més per a vendre», fet que demostra que la resposta tant de morellencs com de visitants, va ser millor de la que s'esperava des de l'Embruix. Una festa d'aniversari a la qual no va faltar el pastís i les espelmes amb un '40', que tots els assistents van bufar a la fi del concert de The Penguins.

 

El correfoc del Ball de Diables petits del Morell va ser una altra de les activitats destacades del primer cap de setmana de Festa Major. | Cedida

 

La música, protagonista del cap de setmana

No només gràcies al concert de l'Embruix, sinó també per les propostes musicals del divendres, la música va protagonitzar el cap de setmana d'inici de les festes. Així, el primer dia de Festa Major, per una banda, hi va haver ja el tradicional concert de corals, en què van participar el Cor Xera de Tarragona, el Cor Veus de la terra de Reus i la Coral Guspira del Morell. D'altra banda, a la nit, el jardí de l'Ajuntament va acollir el concert de The Hanfris Quartet, que amb les seves veus a cappella van transportar els assistents als Estats Units dels anys 40, època de popularitat de la música de barberia.

 

El diumenge, però, va ser moment per a altres activitats, com la XIV Trobada de Puntaires, que va omplir la rambla Joan Maragall del municipi amb més de 250 persones de 44 associacions diferents, que van passar el matí fent puntes de coixí i es van emportar diversos obsequis. Més tard, a la una del migdia, es va celebrar la també 14a edició de la Baixada d'Andròmines, que va doblar la poca participació de l'any passat i va tornar a comptar amb un nombre de participants com el d'edicions anteriors, un total de vuit vehicles.

 

Imatge de la robada de Puntaires, un altre èxit de participació. | Cedida

 

A la tarda, per posar punt final al cap de setmana, la plaça de la Fàbrica va acollir per primera vegada la Holi party, que enguany canviava d'ubicació. I finalment, la Penya Barcelonista del Morell va organitzar un partit de futbol 7, una activitat solidària que va comptar amb una recollida d'aliments a l'entrada del camp.

 

La festa no s'atura

Tot i tornar a la normalitat intersetmanal, aquests dies, fins no entrar de ple al segon cap de setmana de Festa Major, l'activitat no s'aturarà. Entre altres, hi ha preparades activitats familiars i diverses novetats, com el taller de circ o el taller de muralisme i grafitis. A més, com és tradicional, durant la setmana també es duran a terme activitats com el cinema a la fresca amb 'Bohemian Rhapsody', el tobogan aquàtic o la Festa de la pedregada. Tot, abans de l'arribada del cap de setmana més intens de tot l'any al Morell.

 

En aquest enllaç podeu consultar el programa d'actes de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell 2019.