Pla mitjà de la Mireia, una treballadora del centre penitenciari de Mas d'Enric rebent la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca a la infermeria de la presó

Comença la vacunació contra la Covid-19 als treballadors de la presó de Mas d'Enric

Fins dissabte està previst subministrar el vaccí d'AstraZeneca a prop de 4.300 empleats de centres d'arreu de Catalunya

Aquesta setmana ha començat la vacunació contra la Covid-19 als treballadors de l'àmbit penitenciari i centres educatius de justícia juvenil, entre els quals es troben els de la presó de Mas d'Enric, al Catllar. Des d'ahir dimarts a la tarda i fins dissabte, està previst subministrar el vaccí d'AstraZeneca a prop de 4.300 empleats, els quals representen un 70% del conjunt de la plantilla.

Pel que fa al 30% restant —majors de 55 anys— el Departament de Justícia confia poder subministrar-los una altra vacuna contra la Covid-19 «el més aviat possible», segons ha assegurat aquest dimecres el secretari de Mesures penals, Reinserció i Atenció a la víctima, Amand Calderó. A principis de gener ja es van vacunar els treballadors de les unitats Covid-19 i de les infermeries.

400 dosis a Mas d'Enric

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Al centre penitenciari de Mas d'Enric  la vacunació ha començat sense incidències i amb una molt bona acollida per part dels funcionaris, segons ha detallat Elisa Vaz, directora mèdica de l'equip d'atenció primària del centre. La presó ha rebut 400 dosis, una xifra del tot suficient per cobrir la primera administració a la plantilla d'entre 18 i 55 anys. En conjunt, el centre té 550 treballadors.

Vaz ha destacat que la complexitat de la vacunació  dels treballadors no és «la punxada», sinó tota l'organització prèvia per tal de vacunar unes persones que no estan a la seva base de dades de pacients  habitual. A més, per als treballadors d'altres comunitats de l'Estat s'ha hagut de crear un número personal provisional de targeta sanitària que els permet rebre la vacuna i disposar del corresponent registre.

Els funcionaris  feien cua aquest dimecres al matí al davant de la infermeria. La Mireia i en Juan han estat dels primers a rebre el vaccí. Tots dos han coincidit que no han sentit molèsties ni efectes secundaris immediats, tot i que se'ls fa esperar un quart d'hora en aquest espai per si hi hagués alguna reacció no desitjada, segons ha apuntat Carles Sanz, adjunt a direcció mèdica de l'EAP de la presó  Mas d'Enric.

L'arribada de les vacunes  ha estat un bàlsam per al personal. «Hi ha hagut moment en què hem tingut molts positius  i mòduls confinats, i la vacuna ens dona tranquil·litat. A veure si podem deixar enrere la pandèmia i tirar endavant», ha manifestat la Mireia. Un altre funcionari de presons del centre, en Juan, ha afegit que els dona «molta seguretat i tranquil·litat» i que feia temps que ho esperàvem.