El Consell Comarcal destina 230.000 euros pel servei de vetllador als menjadors escolars

L'administració oferirà aquest servei a 40 centres educatius de la comarca
Imatge d'arxiu d'un menjador escolar | CEDIDA

El Consell Comarcal del Tarragonès ha anunciat que destina 230.000 euros pel servei de vetllador als menjadors escolars. Aquest servei va destinat a cobrir les necessitats educatives especials d'alumnes que fan ús del servei del menjador.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segons ha informat l'administració comarcal, durant el curs 2019-2020 s’haurà donat resposta, per primer any, a totes les peticions rebudes per a aquest servei que es durà a terme en 40 centres de la comarca del Tarragonès. El responsable de l'àrea, el conseller comarcal Mario Téllez, ha explicat que, enguany, han tornat a proposar, al departament d'Educació del govern català, que l’estalvi econòmic que suposen aquelles beques escolars no consumides es pugui destinar a donar una resposta a les necessitats específiques dels alumnes que necessiten servei de vetlla al menjador. 

Diagnòstic previ per accedir al servei

Per poder accedir a aquests serveis, els nens i nens dels 40 centres que ofereixin aquest servei hauran de passar per un diagnòstic previ per part de l'Equip d'Assessorament Psicopedagògic. Aquesta atenció per als infants amb necessitats educatives especials permetrà, segons ha apuntat el Consell Comarcal del Tarragonès, per un cantó un major repartiment i descàrrega de feina dels altres monitors de menjador, que podran destinar també més temps i major atenció a la resta d’usuaris.

Així mateix, també permetrà que infants que fins ara tenien més dificultat per fer ús del servei de menjador, donat que no es podia donar resposta a les seves singularitats, ara disposin d’aquest servei específic.

"🍄 L'Exposició de Bolets Vila del Morell arriba a la 25 edició" "🎭 Torna la Mostra de Teatre Amateur de la Pobla de Mafumet!"