Cruset ratifica la decisió d’instal·lar la terminal de creuers al terme municipal de Tarragona

La terminal provisional ha d'anar al contradic dels Prats, al terme municipal de Vila-Seca, però el retard en la gestió de les obres ha provocat un canvi de plans
Pla obert de la presidenta de Ports de l'Estat, Ornella Chacón, al centre, durant la jornada 'Bon dia' de la Cambra de Tarragona | TarragonaDigital

 

El nou president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha ratificat la decisió anunciada fa uns mesos per l'antic president sobre la instal·lació de la terminal de creuers. De moment, la nova terminal provisional es farà al moll de Balears i hauria d'estar en funcionament a mitjans del 2021. Aquest moll es troba al terme municipal de Tarragona, per on baixarien i pujarien els turistes. La idea és que aquesta terminal provisional s'instal·lés al contradic del Prats, al terme municipal de Vila-seca, però aquest projecte queda ara per més endavant.

Moll de Balears, terminal de creuers

Segons ha confirmat aquest matí Cruset, els creuers aniran al moll de Balears a patir del 2021. Per poder instal·lar la terminal és necessari que s'ampliï el moll. L'Autoritat Portuària farà arribar el projecte aquesta primavera a Ports de l'Estat perquè en faci l'aprovació tècnica i pugui començar el procés de licitació. Si tot va bé les obres començaran a finals d'any i estaran enllestides el 2021. Comptaran amb una inversió de 20 milions d'euros.

El nou moll, segons Cruset, serà «multifuncional» i serà, com estava previst, una terminal provisional. Els creuers aniran en aquesta localització mentre no estigui a punt el contradic dels Prats, al terme municipal de Vila-seca. La idea primera era instal·lar aquesta terminal allí, però les obres comporten una tramitació més llarga, i l'augment de l'activitat de creuers no permet allargar més el projecte. El sector turístic del territori fa temsp que reclama una terminal en condicions. 

Imatge d'un cruer al Port de Tarragona | TarragonaDigital

 

Segons Cruset ampliar el moll de Baleres és prioritari per poder acollir els creuers en millors condicions que ara, al moll de Llevat. Però se seguirà treballant amb el contradic dels Prats perquè esdevingui la terminal provisional. Una vegada els creuers vagin allí, el Moll de Balears esdevindrà «un més» de les instal·lacions portuàries.

Vilaseca reclama urgència en la intervenció del contradic dels Prats

Fonts pròximes a l'Ajuntament de Vila-seca recorden que el conveni firmat entre l'Autoritat Portuària, l'Ajuntament de Vila-Seca i Repsol el 2004 estableix que la terminal provisional de creuers ha d'anar al contradic dels Prats i per això demanen que la intervenció a aquesta part del Port es faci el més ràpid possible

«Continuarem treballant perquè el contradic dels Prats sigui la prioritat», comenten fonts properes a l'alcaldia. Així i tot admeten que la intervenció pot ser més lenta per tot el que comporta, i asseguren que no tenen res més a dir sobre la instal·lació de la terminal a Balears. Remarquen, però, que és temporal.

Així i tot, aquesta terminal, sigui al moll de Balears o al Contradic dels Prats, ha de ser temporal, ja que l'objectiu de l'Autoritat Portuària a molt llarg termini si l'activitat de creuers segueix funcionant, és instal·lar una gran terminal de creuers al costat del Port Nàutic de Tarragona, aquesta si, amb molta més capacitat.

"AGENDA: ‘The Gramophone Allstars Big Band’, al Teatre-Auditori del Morell" "ATENCIÓ: Els Bombers apaguen un incendi a Constantí"