Sergio del Campo (Cs) perd el seu escó al Congrés entre llàgrimes i abraçades de militants

La formació també s'ha enfonsat a Tarragona, on ha sumat 30.000 vots menys i ha quedat relegada com a setena força
Sergio del Campo s'ha posat a disposició de la militància després de perdre 30.000 vots en sis mesos a la província de Tarragona. | TarragonaDigital

Cs s'ha enfonsat també a la província de Tarragona en les eleccions generals d'aquest 10 de novembre. Sergio del Campo, candidat de la formació, no ha aconseguit revalidar el seu escó al Congrés després d'aconseguir 30.000 vots menys que fa només sis mesos, fet que ha relegat Cs a la setena força —per darrere dels partits independentistes, PSC, VOX i PP—. Militants i simpatitzants del partit han volgut donar suport a del Campo, que ha rebut nombroses abraçades, algunes entre llàgrimes. «Ningú no podrà dir que no vaig donar-ho tot per Tarragona», ha expressat el ja exdiputat de Cs. 

Llàgrimes i abraçades a Cs després de perdre 30.000 vots en sis mesos a Tarragona

Nit trista la que s'ha viscut aquest diumenge, 10 de novembre, a la seu de Cs a Tarragona. La formació ha perdut 30.000 vots en sis mesos a la demarcació, ha perdut l'escó al Congrés dels Diputats i ha quedat en setena posició per darrere dels partits independentistes, PSC i, fins i tot, VOX i PP. En les darreres eleccions generals, a l'abril, Cs va aconseguir 52.395 vots, un 12,53% de l'electorat i se situava com a tercera força. Ara, els números són ben diferents: 22.635 vots, 5,90% del total. 

Càrrecs electes de la formació a la ciutat, com Rubén Viñuales o Sonia Orts, han viscut des de la seu del partit la desfeta electoral. Una vintena de militants i simpatitzants també els feien costat. Cares llargues, d'incredulitat i de sorpresa han centrat les reaccions dels presents. La compareixença d'Albert Rivera, que ha assumit els «mals resultats» i ha convocat de manera urgent l'executiva del partit i un congrés nacional, ha estat molt aplaudida. No ha estat fins aleshores quan Sergio del Campo ha pres el micròfon i ha donat explicacions als seus. 

Sergio del Campo s'abraça amb una militant de Cs durant la nit electoral del 10 de novembre. | TarragonaDigital

Sergio del Campo: «Ho he donat tot per Tarragona i això no m'ho retreurà ningú»

Sergio del Campo ha entrat a la seu de Cs entre aplaudiments i mostres de suport. El ja exdiputat ha assumit els «mals resultats», tal com ha fet el seu líder, i també s'ha posat a disposició dels militants. «Estic content per la convocatòria de l'executiva i del congrés nacional. Sou vosaltres, els militants, els que heu de decidir què cal fer a partir d'ara», ha expressat del Campo. 

El candidat per Tarragona ha assegurat haver-ho donat «tot» i ha agraït als militants i el seu equip la tasca realitzada durant la campanya. «He intentat recórrer tota Tarragona i hem d'estar contents en aquest sentit, perquè no hem comés errors», ha expressat. Sobre la tasca realitzada durant els últims quatre anys, del Campo ha sentenciat el següent: «Ningú no podrà dir que no vaig donar-ho tot per la província». 

L'exdiputat, que abans d'entrar en política era funcionari públic, ha anunciat que tornarà al seu lloc de treball. Abans, però, ha demanat als militants que segueixin units. «Som una família i les famílies pateixen batzegades, però la superarem», ha acabat dient. Del Campo ha abraçat un a un els presents, després d'anunciar que no respondria les preguntes dels periodistes. 

"ELECCIONS: En Comú Podem revalida l'escó per Tarragona" "🔴URGENT: La Junta Electoral de TGN alerta d'un intent de boicot en algunes meses"