Queixes per la manca de serveis mínims a la llar d'infants del Morell

Una mare del municipi ha fet públic que la guarderia pública del poble ha tancat les portes amb motiu de la vaga convocada aquest 18 d'octubre
Una mare del Morell ha fet públic que la guarderia municipal de la localitat no compleix els serveis mínims. | Facebook/Llar d'infants el Morell

Una veïna del Morell ha denunciat que la guarderia municipal de la localitat, on deixa el seu fill de dos anys, ha tancat les portes amb motiu de la vaga convocada com a protesta per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

  

L'afectada és Tamara Clager, que ha explicat a Efe que avui, ni ella ni el seu marit secundaran la jornada de vaga, per la qual cosa el tancament de la guarderia Llar d'Infants Morell els impedirà «conciliar vida familiar i laboral».

Tamara Clager deixa el seu fill cada dia a la guarderia municipal de 9 a 17h, coincidint amb el seu horari laboral, que avui -ha explicat- «hauré de modificar sortint abans per recollir el nen de casa del meu pare, que és on l'he deixat, i que ja cuida cada dia el meu altre fill d'1 any». «He hagut de recórrer al meu pare, que ja és gran, i a qui no vull carregar de feina i responsabilitats», ha expressat la dona, que ha afegit que «per sort, a la feina han comprès la situació i m'han permès sortir abans».

«No podíem garantir els serveis mínims»

La direcció de la guarderia va fer arribar una comunicació a les famílies, a la qual ha tingut accés Efe, en què els informava que l'ajuntament se sumava «a la vaga convocada per divendres 18 d'octubre», per la qual cosa «els equipaments municipals estaran tancats tot el dia i tampoc no podem garantir els serveis mínims per al bon funcionament del centre».

El passat 16 d'octubre, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat va publicar una ordre en què decretava els serveis mínims. En el cas d'educació, l'ordre expressa que els serveis mínims han de garantir un terç de plantilla en menjador, activitats complementàries i guarderies. Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament del Morell, han afirmat a Efe que la guarderia «no està oberta, com tampoc ho estan la resta de serveis municipals, perquè no podíem garantir els serveis mínims».

"❗La iniciativa que ha pres el Consell Comarcal del Tarragonès als menjadors escolars" "🍄 L'Exposició de Bolets Vila del Morell arriba a la 25 edició"