El Morell engega dos grans projectes per al desenvolupament urbanístic

La urbanització de la zona esportiva i la baixada de l'Era del Castell són les dues grans apostes del municipi tarragoní per aquest 2019
Escales de la plaça de l'Era del Castell del Morell | Cedida

Aquest 2019 es duran a terme dos grans projectes al municipi tarragoní del Morell. La primera gran aposta, tal com indica la regidora d'Urbanisme Susanna Ferré, és la urbanització de la zona esportiva.

Amb això, es faran diverses accions al carrer que uneix el pavelló municipal, la piscina i el camp de futbol. Es condicionarà l'espai per tal de millorar la zona de vianants, a més d'incloure propostes lúdic-esportives al passeig, perquè els vianants puguin assistir a la zona a practicar-hi activitats de caràcter esportiu. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!
Vista en 3D del projecte de la zona esportiva del Morell | Cedida

 

Limitació del trànsit a la zona

Per tal d'afavorir aquest projecte, s'ha decidit limitar el trànsit de la zona a vehicles de manteniment i servei. Així, es garanteix un gaudiment complet i segur per part dels morellencs que decideixin anar a fer esport, o bé a passejar per l'àrea.

A més, també s'apostarà per una zona d'aparcament davant del camp de futbol i s'hi instal·laran serveis com l'enlluernament o el clavegueram, entre d'altres. En total, seran 3.500 metres quadrats els que se sotmetran a aquesta urbanització i reforma de caràcter esportiu, amb un cost total de 540.000 euros. 

L'Era del Castell, l'altre projecte

El segon projecte correspon a la tercera fase de l'obra a la plaça de l'Era del Castell. En aquest cas, la inversió és de 700.000 euros, destinats a crear un entorn unificat. 

Les obres estaran centrades en la baixada i el solar que ha de donar continuïtat a la mateixa plaça. Aquesta fase acosta el projecte total a la seva fi, ja que, una vegada finalitzada, només restarà l'obra de l'interior de la sala inferior.

Plaça de l'Era del Castell del Morell | Cedida

 

Diverses millores urbanístiques els últims anys

En els dos últims anys s'han arreglat molts metres quadrats de voreres. Resulta primordial, tal com indica la regidora d'Urbanisme, que les voreres es trobin en bon estat per tal de garantir la seguretat dels vianants. La resistència i la comoditat del paviment són els aspectes que s'han treballat en les seves reformes.

Juntament amb els dos grans projectes, s'engegaran tasques de conservació i millora en quatre noves zones del Morell, millorant aproximadament 1.000 metres quadrats de voreres.

Optimització de la circulació

Seguidament de les millores pels vianants, es duran a terme optimitzacions per a la circulació. Ja s'han posat en marxa algunes feines d'asfaltat que asseguren una circulació còmoda i fora de perill pels carrers del municipi.

Pel que fa a les senyalitzacions, també s'estudiarà la necessitat d'aquestes i es milloraran o posaran senyalitzacions en les zones que es considerin necessàries. 

Et pot interessar:

"ATENCIÓ: Comencen nou mesos d'obres a les carreteres de la Secuita" "ÚLTIMA HORA: 10 dotacions de Bombers en un incendi a Constantí"