La Setmana Jove dels Pallaresos s'estrena amb èxit

Les activitats van tancar-se amb la segona esquiada jove
Una imatge dels joves dels Pallaresos durant l'esquiada que va tenir lloc per tancar la setmana d'activitats. | Cedida

 

Els Pallaresos ha viscut amb èxit la primera edició d'una fórmula d'activitats per a la seva joventut: es tracta de la primera Setmana Jove a la localitat, que es va fer durant el segon tram del mes de febrer. Durant la Setmana Jove, doncs, que es va fer del 18 al 24 de febrer, es van dur a terme activitats dirigides al jovent del municipi. D'aquesta manera, es van dur a terme tallers pràctics, xerrades preventives sobre sexualitat, hàbits saludables i de consum. La setmana va concloure amb una esquiada jove, que en aquest cas ja era el segon any que es duia a terme. Hi van prendre part 54 joves d'entre 15 i 25 anys, una xifra que ha superat les expectatives del consistori.

Una bona valoració sobre la primera Setmana Jove des de l'Ajuntament dels Pallaresos

Per tal de fomentar l'assistència a les activitats programades al llarg de tota la setmana, cada jove assistent a l'esquiada va participar, com a mínim, a un dels tallers previstos. D'aquesta forma, el taller de cuina va comptar amb 22 joves; el de batucada, que també va incorporar una actuació del grup Tympanum, amb 10 joves, el d'Instagram, amb 11 joves; i el de 'ciberbullying', amb 6. Paral·lelament, els tallers impartits a l'Institut pel col·lectiu H2O, van arribar a totes les classes de segon, tercer i quart d'ESO.

A més, durrant les activitats programades es va poder oferir informació i prevenció de conductes poc saludables i de risc. Segons el regidor de Joventut de l'Ajuntament dels Pallaresos, Toni Tenorio, «després de la gran acollida entre els joves i els seus familiars, la idea és instaurar la Setmana jove d'una forma definitiva, però també es tenen preparades activitats d'estiu, que es comunicaran de cara als mesos de vacances». Les activitats les va organitzar el consistori, amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès.

També et pot interessar

"ALERTA: Incendi en una masia de Vilallonga del Camp" "Crisi oberta al PSC de Vila-seca"