La Festa de la Granja enceta un juliol farcit d'actes al Morell

Joan Reig i els DJ's Glòria's van posar el ritme la primera nit, i a la segona més de 200 persones es van reunir al sopar a la fresca
 
La Festa de la Granja dóna el tret de sortida als actes del juliol al Morell. | TarragonaDigital.com

 

Música, animació infantil, 'food trucks', sardanes, cultura popular, i en definitiva, tradició... Tot plegat, els ingredients del primer cap de setmana de juliol al Morell, que va viure la celebració de la tradicional Festa de la Granja, un esdeveniment que des de fa dècades reuneix a morellencs i veïns de les localitats properes en una celebració que dóna el tret de sortida a un mes ple d'actes per a tots els gustos

La festa va començar amb la tradicional caminada des del Morell fins a la Granja dels Frares. Un cop allà, els participants van celebrar el sopar de carmanyola, i a continuació van escoltar en primícia la presentació del nou disc del constantinenc Joan Reig. Ja no pas des de la percussió, sinó des de les veus, el bateria dels Pets va ser l'encarregat de posar ritme a la primera nit de festa, que va continuar fins ben entrada la matinada amb la música dels joves DJ's morellencs Glòria's.

 

L'endemà, 230 persones es van reunir en el tradicional sopar a la fresca, que per primera vegada va oferir dues opcions en els àpats. D'una banda, pa amb tomàquet i embotit, i de l'altra, sardines amb pa torrat, tomàquet i all. Ambdós menús amb aigua, vi i gelat inclosos. Un àpat que cada vegada aconsegueix reunir un nombre més alt de participants, la qual cosa confirma la consolidació, any rere any, d’aquesta festa.

 

Un juliol ple d'actes al Morell

També dissabte hi va haver lloc per a l'animació i una atracció infantil, la missa tradicional i els balls de l'Associació Cultural Sardanista i el Ball de Capgrossos petits de l'Embruix. Per acabar la nit, l'orquestra Grup Enigma va fer aixecar a tothom de la cadira amb la seva música. En definitiva, una manera d'iniciar un juliol que es preveu d'allò més actiu al Morell i que obre la porta a més gastronomia i més festa.

 

Estem parlant de la quarta edició del certamen gastronòmic local, l'Apatapa, que se celebrarà entre aquest dijous dia 12 de juliol i el diumenge dia 15, i la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, que començarà amb una sèrie d'actes previs el 20 de juliol i s'allargarà fins al 30 de juliol.

 

Joan Reig en la seva actuació. | Cedida