L'Oba i la Queen van ser trobats dins d'una capsa que anava a ser reciclada

L'Oba i la Queen, els gatets salvats 'in extremis' en una planta de reciclatge de Constantí

Els animals van ser trobats just abans que la caixa on van ser abandonats fos reciclada

Que l'Oba i la Queen estiguin vius és un miracle. Els dos van ser trobats la setmana passada dins d'una caixa que viatjava per una cinta, juntament amb altres residus de cartó, que tots plegats anaven directes a una premsa per ser aixafats i convertits per ser reciclats. La sort, però, va somriure aquests dos animals, que van treure el cap per una de les caixes just abans d'arribar al seu fatal destí. Ho explica l'Àlex, treballador d'una empresa de gestió i tractament de residus de Constantí.

«Era dimarts al matí, i les meves companyes tenien una descàrrega de cartó. Quan estaven baixant les caixes per la cinta, van veure com de dins d'una en sortia un gatet. En un primer moment, elles es van espantar perquè pensaven que estava ferit o l'havien atropellat». Les treballadores van avisar l'Àlex i, al baixar a revisar la capsa, no només van veure que el gatet estava viu, sinó que en van trobar un altre, també en perfecte estat. Eren dos gatets, una femella i un mascle, de tan sols un mes de vida. Algú havia abandonat els gatets dins la capsa, l'havia llençat al contenidor, i havia arribat a aquesta empresa de gestió de residus.

El mateix dia, l'Àlex va donar veus entre els mateixos treballadors de l'empresa per si algú es podia fer càrrec dels gatets. Aquell dimarts, però, ningú va poder quedar-se amb els animals, que es van haver de quedar una nit dins la capsa, amb pinso, fins l'endemà. «El dimecres, els animals estaven més animats, sobretot quan alguna persona se'ls acostava», explica l'Àlex, que es va quedar corprès en veure com els gats havien reviscolat una mica després d'haver-se quedat una nit sols.

L'Oba i la Queen, després de ser rescatats
L'Oba i la Queen, després de ser rescatats | cedida

 

Desenes de persones es van interessar pels gatets

«Vaig anar a buscar llet i els la vaig donar, i llavors ja vaig demanar a un company que fes una foto dels gatets per començar-ne a fer difusió per les xarxes socials». La resposta que en va obtenir va ser massiva. En una onada de solidaritat, desenes de persones van compartir la fotografia amb el missatge, i desenes de persones més s'interessaven per quedar-se amb els animals.

«Molta gent em demanava si me'ls podia quedar jo primer abans de confirmar-me si se'ls podien quedar ells, i això és el que tenia previst fer». Finalment, vaig dir-li directament a un amic meu, el Borja, que em va dir que se'n podia quedar un. Pel que fa a l'altre gatet, finalment se'l va quedar la seva germana, la Tamara. «Per sort, finalment els hem pogut trobar casa als dos». El gatet mascle que s'ha quedat el Borja i la seva parella, l'Andrea, es diu Oba. La germana de l'Oba, que s'ha quedat amb la Tamara, es diu Queen.

L'Oba ja fa una setmana que ha trobat una família
L'Oba ja fa una setmana que ha trobat una família | Judit Sabaté

 

«Quan l'Àlex em va ensenyar la foto i em va explicar la història dels gats, em va fer molta llàstima. Vaig pensar en tot el que haurien d'haver passat els gats com perquè ara no trobés una família o anés passant de casa en casa. Així doncs, vaig dir-li que me'n quedava un», explica el Borja, que ha adoptat l'Oba. «El primer dia, quan l'Àlex ens el va portar a casa, el gatet estava una mica espantat», recorda el Borja, que fa només una setmana que el té casa. L'endemà mateix van dur l'animal al veterinari perquè li fes una revisió i li posés el xip. Ara l'Oba ja està molt millor, s'alimenta i té un llit on dormir, i s'arrauleix i s'adorm als braços de l'Andrea i el Borja.

El Borja i l'Andrea han adoptat l'Oba
El Borja i l'Andrea han adoptat l'Oba | Judit Sabaté