Nou incident menor en una empresa del polígon químic Sud de Tarragona

L'arrencada de la planta ha comportat emissions de fum durant el matí a la Canonja

Emissions de gas grogues a través de les torxes de l'empresa Nitricomax, al polígon químic sud de Tarragona i, més concretament, al terme municipal de la Canonja. Aquesta és la imatge que ha tornat a despertar la curiositat i l'alerta de diversos veïns de la zona el matí d'aquest dijous, 5 de març. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, es tractaria d'un incident menor que correspon al procés d'arrencada de la planta i que no comporta cap risc per a la salut de les persones.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Nitricomax treballa amb òxid nitrós, una emissió que «genera impacte visual però en cap cas comporta riscos ni per a les persones ni per a l'entorn», han explicat fonts de l'Associació d'Emprese Químiques de Tarragona (AEQT) a aquest mitjà. L'arrencada s'ha dut a terme de matinada i s'ha allargat el procés durant el matí, fins poc després de les 12.00 hores.

Una arrencada de planta ha causat petites emissions d'òxid nitrós a la Canonja aquest dijous al matí

Protecció Civil també ha confirmat la incidència després d'haver-se resolt, i ha explicat que l'emissió dels fums (òxid nitrós) detectats a la Canonja respon a aquest procés d'arrencada de la planta del qual estaven prèviament avisats. «L'empresa havia trucat durant la nit i a primera hora d'aquest matí», han detallat fonts de Protecció Civil, de manera que no ha arribat per sorpresa.

«Hem registrat algunes trucades al 112 vora les onze del matí» en percebre el fum groguenc que ha emès la torxa, han confirmat, si bé la incidència no ha passat del grau menor i s'ha resolt una hora després. 

"🎵🎪 EL MORELL: Dàmaris Gelabert porta el seu 'Soc Feliç' al Teatre Auditori" "💜El Morell se suma al 8-M amb una xerrada sobre igualtat de gènere"