L'Institut d'Els Pallaresos s'ampliarà amb la construcció d'un nou edifici i l'eliminació dels barracons.

L'empresa que havia d'ampliar l'Institut dels Pallaresos es fa enrere a última hora

El nou edifici estava previst per a l'any 2020, però l'adjudicació ha quedat deserta

L'anunciat nou edifici de tres plantes que ampliarà l'Institut dels Pallaresos i farà desapareixer definitivament els barracons del centre no arribarà al 2020 tal com estava previst. L'empresa que havia d'assumir els treballs ha retirat l'oferta a última hora i la licitació del contracte ha quedat automàticament deserta, fet que obligarà a reiniciar tots els tràmits de la Generalitat i a començar a treballar en un nou calendari.

Les obres, pressupostades en poc més de 2,5 milions d'euros i calendaritzades en un any i dos mesos de feina, responen a una llarguíssima reivindicació de la comunitat educativa local. El centre té seriosos problemes per encabir totes les línies d'alumnes, especialment els de Batxillerat, que a dia d'avui omplen l'edifici actual i també els mòduls prefabricats que encara es troben de forma provisional a la zona del pati, de forma provisional fins que comencin les esperades obres.

Es preveu que els treballs s'allarguin durant un any i dos mesos

Les obres tindran una durada d'un any i dos mesos i un pressupost de 2,5 MEUR.
Les obres tindran una durada d'un any i dos mesos i un pressupost de 2,5 MEUR. | INS Els Pallaresos

També està previst que una passarel·la uneixi l'edifici actual amb el de nova construcció. El nou institut ampliat, que ha tornat a veure endarrerit l'inici dels treballs definitius, hauria d'arribar a donar servei a les necessitats educatives dels Pallaresos i també d'altres municipis del voltant com la Secuita, Perafort, el Catllar o fins i tot el barri tarragoní de Sant Salvador.

La Generalitat de Catalunya confirma que «l'únic licitador adsmès a la licitació ha retirat la seva oferta», de manera que «la licitació del contracte queda deserta» i els terminis del nou institut dels Pallaresos volen pels aires. L'imprevist obligarà a tornar a licitar els treballs i reimpulsar la convocatòria pública per tal que el municipi del Tarragonès pugui disposar del nou edifici com més aviat millor i, mentre s'allarguen els tràmits, els barracons del pati continuaran sent l'única opció per garantir la cabuda de tots els estudiants amb plaça a l'institut.

També et pot interessar


Comentaris