Una plaça del Morell

Els veïns del Morell trien el nom de Maria Mercè Marçal per una plaça del municipi

Les altres opcions eren Caterina Albert i Teresa Pàmies | Han participat més de 130 persones

La plaça compresa entre els carrers Mossèn Manyé, Montserrat Roig, Pompeu Fabra i Miquel Martí i Pol del Morell ja té nom: Maria Mercè Marçal i Serra. Els veïns i veïnes del municipi han decidit aquesta opció en el procés participatiu 'Dona'm nom de dona' que ha estat actiu durant tota la setmana fins aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i han participat més de 130 persones. 

El nom de Maria Mercè Marçal ha rebut un total de 61 vots, un 43,88% del total, mentre l'opció de Caterina Albert i Teresa Pàmies, han obtingut 43 i 35 vots, respectivament. Aquestes propostes es van triar per mantenir una coherència amb la resta de carrers de l'entorn de la plaça, també vinculats a la literatura. La iniciativa s'ha emmarcat en la celebració del Dia Internacional de les Dones i s'ha pogut fer gràcies al treball conjunt de les regidories d'Igualtat i Participació Ciutadana de l'Ajuntament del Morell.

L'objectiu era «incentivar la participació ciutadana per a projectes petits, més enllà dels pressupostos participatius que ja fa dos anys que organitzem», remarca Eloi Calbet, alcalde del Morell i regidor de Participació Ciutadana. D'altra banda, Rosa M. Sánchez, regidora d'Igualtat, indica que «tenim pocs carrers amb nom de dona i vam creure molt oportú aprofitar el 8 de març per sumar-ne un més donant, alhora, un reconeixement a una gran figura de la literatura del nostre país».

Una altra iniciativa era fer un mural  relacionat amb les dones i la literatura catalana en un dels murs que delimiten la pista esportiva de la plaça. En aquest sentit, la il·lustradora Berta Artigal s'està encarregant d'aquesta tasca i l'obra es presentarà aquest dissabte 13 de març a les 17 hores en un petit acte on participaran les professores del departament de corda de l'Escola de Música El Morell, Maria Eugenia Paniza i Roser Àvila.