Imatge de la minideixalleria instal·lada a Perafort

Perafort instal·la 'minideixalleries' per fomentar el reciclatge de petits residus com piles o bombetes

Permetran reciclar fins a set tipus de residus diferents | Altres municipis catalans ja han implementat la mesura

L'Ajuntament de Perafort instal·la unes 'minideixalleries' que permeten reciclar fins a set fraccions de residus petits, per tal de fomentar i facilitar aquesta pràctica entre els veïns del municipi. Piles, bombetes LED i de baix consum, CD i DVD, cartutxos d’impressora o petits aparells elèctrics i electrònics, són elements que comunament es poden trobar als  calaixos de qualsevol casa. Aquests residus no es poden llençar al contenidor de rebuig  i, davant la manca d'equipament per  reciclar, acaben guardant-se en algun racó per sempre més, tal com remarca el consistori perafortí.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La nova 'minideixalleria' consisteix en una estructura rectangular de dos metres d’alçada i un metre, d’amplada, formada per set dipòsits independents, a cada un dels quals es pot emmagatzemar una fracció de residus diferents.

L'Ajuntament ha instal·lat dues d'aquestes 'minideixalleries'; una està ubicada al nucli de Perafort, davant de l'escola bressol, i l'altra se situa a  Puigdelfí, davant l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Des de l'administració local esperen que «l’acollida per part dels veïns i veïnes del municipi sigui bona».

Segons detallen, altres municipis com l’Ampolla, Caldes de Malavella o Llagostera, han apostat per aquest sistema de reciclatge de petit format, així com altres punts de l'estat com Biscaia, A Corunya o Getafe.