GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Morell acaba una Festa Major d'estiu de rècords

El sopar popular del divendres i el Concert Jove del dissabte reuneixen milers de persones i superen les expectatives
El Concert Jove va tenir un èxit inesperat. | Cedida

 

El Morell ha posat punt final aquest passat dilluns dia 30 de juliol a la nit la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, com és tradicional, amb el Ball de Sant Miquel i el correfoc, que aquest any ha tingut un caràcter reivindicatiu en la pronunciació dels versots. Després de deu dies de festivitat, s'ha acabat el darrer cap de setmana, que ha estat un èxit amb la participació de molts veïns i la visita de molts forans als actes, que han anat des de música fins a foc, passant per aigua, gastronomia, esport o motor, i sobretot, tradició i molta diversió.

 

Judit Fernández, regidora de Cultura, Festes i Joventut de l'Ajuntament del Morell, declara que «han estat uns dies en què s'han batut rècords de participació, amb més d'un miler de persones participant en el sopar popular i entre sis i set mil al Concert Jove que van oferir La Raíz, Itaca Band i DJ Monka el dissabte». Tot plegat, afirma, «demostra que morellencs i morellenques se senten molt seva la Festa Major i la viuen al màxim».

 

Els actes més destacats de la Festa Major del Morell

De fet, aquest segon cap de setmana de festa ha estat el més farcit d'actes i el que ha concentrat aquells actes més destacats, com el sopar popular, el Concert Jove o les temptes de vaquetes. I la tradició també hi ha tingut espai, amb la celebració més especial i genuïna de la Festa Major d'estiu, la Zeuzera Pyrina Refrescant i la guerra d'aigua. Però no només això, també s'ha celebrat la cercavila, amb la sortida dels gegants, els capgrossos o els xanquers, i la ballada de sardanes. També hi ha hagut temps per fer foc i soroll, amb el Seguici Popular, que va comptar amb la participació del Drac, del Ball de Diables Infantil i del Ball de Diables del Morell, i amb el correfoc final d'aquest dilluns, que va comptar amb la participació de les colles d'Alcover i la Selva.

 

La música també ha estat present cada dia, amb propostes que han anat des de l'orquestra Tangara fins a Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, passant per la discoteca de Festa Major o les versions de The Show Time. També el futbol, amb el torneig de futbol 7 Memorial Joan Besora, el cinema a la fresca, els vermuts i activitats infantils com el tobogan aquàtic han registrat un gran nombre de participants, així com el taller de percussió, el tir al plat o la cursa ciclista.

 

Imatge del Seguici Popular del diumenge. | Cedida

 

Més actes pel mes d'agost

Així doncs, finalitzen uns deu dies en què el Morell ha viscut al carrer, sense parar, posant de manifest la incansable implicació de les entitats culturals i socials del poble que, directament o indirectament, han organitzat o col·laborat en els diversos actes que s'han celebrat. I no només es tanca un cicle de deu dies d'activitat, sinó un mes, que va començar amb la Festa de la Granja i va continuar amb l'Apatapa. A banda, l'Ajuntament informa que la gresca continua, ja que pròximament es presentarà un programa d'actes per aquest mes d'agost, perquè tot i les vacances, els veïns puguin seguir gaudint de l'estiu.