Imatge d'arxiu d'unes plaques solars.

El Morell bonificarà els veïns que instal·lin plaques solars

Els ciutadans tindran una bonifiació del 95% de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres

L'Ajuntament del Morellbonificarà amb un 95% sobre l'impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) aquells veïns del municipi que optin per instal·lar plaques d'energia solar fotovoltaica per a l'autoconsum, ubicades en qualsevol bé immoble situat al terme municipal del Morell. D'aquesta manera, el consistori referma el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i amb l'endegament definitiu per poder afrontar la transició energètica

L'Ajuntament morellenc va aprovar el passat mes de desembre una ordenança per a la promoció de les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica. Ara, aquest text es complementa amb una modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), a la qual s'ha donat llum verda en el darrer ple del mes de gener. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb aquesta bonificació, «mantenim el nostre compromís amb la promoció de l’energia solar  i l’autoconsum», remarca l'alcalde i també regidor d'Hisenda del Morell, Eloi Calbet, «tenint en compte que aquest tipus d’energia és una de les principals tecnologies que contribuirà significativament al desenvolupament d’un nou model energètic», que contribuirà a «incrementar l’eficiència energètica i facilitar la integració d’energies renovables en el sistema elèctric, reduir les emissions contaminants, reduir l’alta dependència energètica de Catalunya i, en darrer lloc però no menys important, democratitzar el model energètic existent».