Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell

El Morell posa en marxa l'elaboració del Pla Local de Joventut 2021-2024

El document, precisament, recollirà els objectius estratègics del municipi en aquesta matèria

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Morell posa punt final al 2020 amb l’elaboració del Pla Local de Joventut 2021-2024 i l’impuls de formacions de premonitoratge i monitoratge d’activitats de lleure. Tal com han explicat des del consistori, es tracta d’un document que recollirà els objectius estratègics en matèria de joventut, a escala municipal, per als pròxims quatre anys. Abans de redactar-lo, però, «caldrà analitzar la realitat del municipi, posant la població jove d’entre 12 i 29 anys al centre», a través d’una enquesta anònima que reculli els seus interessos i necessitats. «L’objectiu és que el document que dissenyem després sigui útil i realista», ha explicat la regidora Rosa Maria Sánchez.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així, apunten des de l’Ajuntament, al text es definiran els objectius a assolir i el full de ruta a seguir per tal d’aconseguir-los. «Volem posar-nos al costat de la joventut, escoltar les seves inquietuds», ha remarcat la regidora, «ja que només si som coneixedores de les seves necessitats, podrem oferir-los el millor». Alhora, i coincidint amb les vacances de Nadal, Joventut també ha impulsat unes formacions pensades per als joves del Morell. En concret, són un curs de premonitoratge i un curs de monitoratge de lleure educatiu.

«Són uns cursos que hem incentivat des del consistori i subvencionats al 100%, perquè volem fer una aposta molt clara pel nostre jovent», ha apuntat Sánchez. I és que «creiem que és una bona inversió de futur, ja que aquesta manera també els obrim les portes al món laboral», ha insistit. Amb el curs de monitoratge, més d’una vintena de persones es formaran per obtenir el títol oficial de monitor o monitora d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al curs de premonitoratge en lleure educatiu, enfocat a joves d’entre 15 i 17 anys, ofereix una experiència inicial en el món del lleure. Tots dos cursos els imparteix l’Escola Lliure el Sol, una cooperativa de serveis de formació d’iniciativa social i sense ànim de lucre.