Mossos Cinta

El Morell es compromet a reforçar la vigilància «immediatament» per frenar l'onada de robatoris al municipi

L'alcalde confirma rondes de vigilància privada imminents com a resposta «a la preocupació dels veïns»

El Morell reforçarà la vigilància i la seguretat «immediatament» per frenar l'onada de robatoris que fa setmanes que preocupa i alerta als veïns del municipi. Així ho ha confirmat en declaracions a TarragonaDigital l'alcalde morellenc, Eloi Calbet, després d'haver-se reunit amb famílies inquietes de la urbanització 'Les Moreretes', a tocar de les carreteres de Reus i de Vilallonga, una zona «on és cert que s'han intensificat aquests episodis de robatorisdes del novembre», en paraules de Calbet.

La presència dels Mossos d'Esquadra no ha servit per aturar els robatoris en aquests habitatges del Morell, fins al punt d'arribar a caps de setmana amb quatre domicilis afectats. D'una primera trobada va sortir la solució provisional d'articular patrulles veïnals de vigilància des del cotxe d'un voluntari de Protecció Civil, i ara l'Ajuntament ha decidit encapçalar un pas més enllà perquè «és evident que compartim el neguit i la preocupació i la fem nostra al cent per cent», explica l'alcalde.

Patrulles de seguretat privada al Morell per frenar un allau de robatoris a Les Moreretes

Amb les eines legals possibles —que són limitades— sobre la taula, el consistori s'ha compromès a contractar de forma immediata a una empresa de seguretat privada per desenvolupar rondes dinàmiques discontínues —és a dir, patrulles regulades— als equipaments municipals i, de forma indirecta, també pels carrers afectats per l'onada delictiva, pels quals ha de passar reiteradament. La mesura és diària des d'aquest dimarts, s'aplica com a resposta d'urgència i a mitjans de gener es revisarà per trobar una solució definitiva.

Una veïna confirma l'alta tensió que es viu a la zona a TarragonaDigital. «Entren a robar-nos i no els importa ni l'horari ni si les cases tenen sistemes d'alarma o seguretat», explica. Confirma que la presència dels Mossos no ha estat suficient per posar fi a l'espiral delictiva i que la inseguretat va a l'alça des de fa setmanes. La decisió de l'Ajuntament, que els veïns veuen amb bons ulls, ja els ha estat comunicada per escrit.

L'Ajuntament treballa per articular un cos de seguretat propi a mitjans de 2020

De forma paral·lela, Eloi Calbet ha avançat a aquest mitjà que la voluntat de l'Ajuntament morellenc és articular, a mitjà termini, un cos de seguretat propi per poder assumir aquestes tasques policials i de seguretat a mitjans de l'any 2020. «Actualment estem movent tot l'engranatge burocràtic per obrir les convocatòries públiques a les places d'agent com més aviat millor», detalla, encara amb prudència. Seria un cos petit, d'entre sis i set professionals, que esdevé ara mateix una de les grans prioritats del nou alcalde de cara a l'any que comença en unes hores.


Comentaris