L'Arquebisbat de Tarragona destituirà mossèn Font en confirmar-se que va ser investigat per abusos a menors

El religiós és fill de Constantí i està en actiu com a rector d'Arbeca i altres pobles de l'Urgell

L'Arquebisbat de Tarragona destituirà en les pròximes hores Josep Maria Font com a rector d'Arbeca després que s'hagi confirmat que va ser un dels dos investigats pel Vaticà per suposats abusos infantils, tal com va avançar en exclusiva TarragonaDigital.

El religiós, fill de Constantí, a la comarca del Tarragonès, va ser denunciat entre el juny del 2015 i el novembre de l'any 2016 «per presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa», segons fonts de l'Arquebisbat.

L'Arquebisbat va adoptar «mesures disciplinàries proporcionades»

D'acord amb els protocols del Vaticà, es va ordenar una investigació prèvia dels fets i es va informar del resultat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe. En el seu cas, es van adoptar «mesures disciplinàries proporcionades als fets provats» les quals, des de l'Arquebisbat de Tarragona, no s'han volgut detallar.

En actiu a les comarques de Lleida

Actualment, mossèn Font també fa de capellà en altres pobles de l'Urgell, com Sant Martí de Maldà, Maldà, Belianes, Nalec, Rocafort de Vallbona i El Vilet; i als Omellons, a les Garrigues. A més, és el responsable del santuari del Tallat, al municipi de Vallbona de les Monges, també a la comarca de l'Urgell.

El cas de Josep Maria Font ve precedit de la destitució del rector de la parròquia de Constantí i la Canonja, Francesc Xavier Morell, després que també es publiqués, en aquest mitjà, la seva investigació per abusos a menors i pornografia infantil en dues ocasions diferents.

Segueix el cas:


Comentaris