Pla general de la nova planta de l'empresa química IQOXE a la Canonja

Els Mossos d'Esquadra escorcollen dues seus d'IQOXE arran de l'explosió de dimarts

La policia s'ha presentat a les oficines de la Canonja i el Prat de Llobregat amb una comitiva judicial | Els Mossos afirmen que la investigació «serà llarga, amb moltes actuacions»

Els Mossos d’Esquadra escorcollen les oficines de l’empresa IQOXE, punt on es va produir la tràgica explosió química de dimarts, 14 de gener. Segons ha avançat el digital 'La República Checa', agents de la policia catalana, amb una comitiva judicial, s’han presentat a les dependències que la companyia té, precisament, al municipi de la Canonja i al Prat de Llobregat (Baix Llobregat). Els Mossos d'Esquadra han explicat a TarragonaDigital que la investigació dels fets de dimarts està en curs i que «serà molt llarga, amb moltes actuacions».

Els escorcolls han estat ordenats pel jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, que ja havia obert diligències per les morts en l'explosió de la indústria IQOXE a la Canonja. Tot apunta que s'hauria decretat el secret d'actuacions. Fonts judicials han explicat que la magistrada encarregada del cas resta ara a l'espera de rebre i analitzar a fons informes de Mossos, Bombers, Protecció Civil o Inspecció de Treball per decidir si demana noves diligències i, en tot cas, investigar l'empresa per accident o per negligència.

Segons algunes informacions publicades, la titular del jutjat d'instrucció número 1 hauria començat, la tarda d'aquest dijous, 16 de gener, a prendre declaració a testimonis presencials de la greu deflagració, el pitjor accident de la indústria química els darrers 30 anys al Camp de Tarragona. 

La investigació sobre les causes i les circumstàncies en què es va produir l'explosió al reactor serà clau per determinar la possible responsabilitat penal de l'empresa. Fonts jurídiques apunten que es podria atribuir homicidi imprudent a l'empresa si es detecten negligències o deficiències de manteniment o de seguretat a la planta.  A més, també es podria perseguir la companyia per suposats delictes contra els drets dels treballadors en cas que hagués incomplert la normativa de seguretat laboral.

També et pot interessar