El nou consultori local dels Pallaresos obrirà dilluns, 29 de juliol

Al setembre augmentarà el nombre de facultatius que hi visitaran | La inversió realitzada ha estat d'1.152.450 euros entre l'obra i l'equipament
Imatge virtual del nou consultori local dels Pallaresos que obrirà dilluns, 29 de juliol | TarragonaDigital.com
 

 

El pròxim dilluns, 29 de juliol, el nou consultori dels Pallaresos, situat a l'avinguda Prats de Molló s/n, obrirà al públic. L'horari serà de dilluns a divendres de 8.00 hores a 14.00 hores i, a partir del 15 de setembre, obrirà durant dues tardes fins a les 18.00 hores. El nou consultori depèn de l'Equip d'Atenció Primària Sant Salvador, gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS), i atén una part de la població de l'Àrea Bàsica de Salut Tarragona-7. El centre està pensat per acollir serveis de medicina general i pediatria i disposa de consultes polivalents per poder acollir altres usos. 

 

L'edifici té una sola planta i disposa de diversos espais enjardinats

El nou edifici es disposa linealment amb una estructura perpendicular d'una única planta que minimitza l'impacte visual i que s'adapta al terreny. El centre va des de l'extrem nord-oest fins al límit de la parcel·la, generant així, dos patis interiors, un a cada costat. A més, també es creen quatre espais enjardinats: l'espai verd principal, en lleuger pendent des de l'avinguda, on se situa la rampa de l'accés principal; un pati proper a l'àrea administrativa i de serveis; un segon pati que aporta llum i ventilació a les consultes; i un tercer pati encarat a l'àrea de serveis. 

 

Pel que fa a l'interior està distribuït en diverses àrees, la d'entrada, l'administrativa, la de medicina general —consulta mèdica, consulta d'infermeria i sala d'espera—, àrea de pediatria —consulta mèdica, consulta d'infermeria i sala d'espera—, àrea polivalent —consulta mèdica, consulta per tractaments i extraccions, zona bruta i sala d'espera— i espai d'emmagatzematge i instal·lacions. 

 

Està equipat amb set consultes en les quals es donarà atenció a patologia aguda, crònica i atenció a la comunitat, pròpies de la cartera de serveis d'Atenció Primària. A més, cal destacar que s'incrementarà el personal que, actualment, compten amb un metge d'adults, un pediatre i una infermera d'adults i una infermera de pediatra. Al setembre comptaran amb dos metges/esses de família per adults i un pediatre/a i dos infermers/es d'adults i un/a de pediatria. 

 

Les obres van començar el novembre de 2017 i van finalitzar el passat mes de març. El pressupost entre l'obra i l'equipament ha estat d'1.152.450 euros.