Grúes en la construcció d'habitatge nou

L'Oficina d'Habitatge del Tarragonès concedeix prop de 1.500 ajuts durant el 2019

Les subvencions pugen un 16% en un any | Es destinen al pagament de lloguers

L'Oficina d'Habitatge del Tarragonès ha concedit prop de 1.500 ajuts a famílies que les necessiten per fer front als pagaments dels seus lloguers durant el 2019, tal com ha fet públic aquest dilluns al matí el Consell Comarcal del qual depèn. El total d'ajuts aprovats suposa un 16% més l'any anterior, i implica una suma de gairebé 2 milions d'euros en aquestes subvencions, la majoria de les quals corresponen a veïns de Salou i de Torredembarra

La immensa majoria d'aquests ajuts correspon a pagaments de lloguers, mentre que la petita part restant són prestacions puntuals i urgents per assumir pagaments pendents en matèria d'habitatge. Altres municipis com Roda de Berà, Constantí, Creixell, la Pobla de Mafumet i Altafulla també sumen desenes de famílies subvencionades per aquests ajuts de l'Oficina comarcal de l'Habitatge.

L'Oficina d'Habitatge del Tarragonès ha rebut prop de 1.300 sol·licituds d'ajuts socials en el darrer any

El departament ha rebut i atès prop de 13.000 sol·licituds, gairebé a parts iguals entre les consultes presencials i les telefòniques o per correu electrònic. La raó de ser de l'oficina és constituir els tràmits per accedir a programes socials per canalitzar aquesta gestió d'ajuts i expedients en aquesta direcció, sempre en matèria d'habitatge. La gran majoria de les subvencions concedides són per a famílies de nova convocatòria, en lloc de renovar convocatòries aprovades d'anys anteriors.

Durant el 2019, també es van signar un total de catorze contractes nous de lloguer social de la Borsa d'Habitatge de l'oficina, que gestiona un parc públic de vora els 75 habitatges previstos per a aquesta possibilitat arreu de la demarcació. Aquestes xifres es mouen en números gairebé idèntics respecte als de l'any anterior.

També et pot interessar


Comentaris