Els Pallaresos es planta i amenaça de portar a la justícia la «deficient gestió» de la recollida de la brossa

El Consell Comarcal del Tarragonès gestiona la recollida de la brossa al municipi

L'Ajuntament dels Pallaresos s'ha plantat davant el que considera una «deficient gestió» del servei de la recollida de la brossa. L'administració que gestiona aquest servei és el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT). El consistori no es tanca les portes, fins i tot, a portar el tema als tribunals.

Aquest dijous, 7 de maig, l'alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, ha enviat una carta al president del CCT, Joan Martí Pla. En la carta, a la qual ha tingut accés TarragonaDigital, Marcos aprofita per «expressar formalment la nostra disconformitat amb la gestió de la recollida de residus. Des que vàrem prendre possessió de les nostres regidories, el 15 de juny de 2019, la recollida de residus ha estat la queixa més habitual per part dels veïns i veïnes del nostre municipi, de manera assídua».

El primer edil dels Pallaresos assegura que «un parell de vegades a la setmana rebem queixes, amb reportatges fotogràfics inclosos, de contenidors de poda i de contenidors de residus desbordats durant diversos dies, fent així impossible la seva utilització per no poder introduir-hi més residus. Conseqüència d’aquesta nefasta recollida, hem sofert episodis de trobar-nos la brossa escampada pels voltants dels contenidors, amb tota la brutícia i insalubritat que això comporta».

30.000 euros al mes

Des del consistori s'assegura que el cost del servei de recollida de la brossa està al voltant dels «30.000 euros mensuals, per un servei absolutament deficient, fruit de la seva nul·la o poca capacitat de gestió al respecte». Xavier Marcos recorda, a la carta adreçada a Martí, que «des del primer moment s’ha requerit tant al CCT com a l’empresa que realitza la recollida de residus al municipi, l’efectiu compliment del servei. S'ha aportat suport documental de l’estat d’abandó del servei de les escombraries».

Per això, l'equip de govern adverteix que «la desídia també pot provocar insalubritat i perjudicar la salut pública. No estem en disposició de suportar durant més temps, l’incompliment greu i reiterat i culpable, per la seva part, del conveni que ens vincula, avançant-los que estem disposats a recórrer a tots els mitjans al nostre abast, inclòs al judicial, si fos necessari, per a rescindir el conveni i rescabalar-nos davant el mal que la seva mala gestió està causant a l’Ajuntament dels Pallaresos i en especial, a la salut de tots els nostres veïns i veïnes».

"Les mesures econòmiques del Morell per pal·liar la crisi del coronavirus" "Un ajuntament tarragoní convoca plenari presencial a l'Ajuntament en ple confinament"