Prop de 2.000 persones han participat al Festival Pint of Science a Tarragona i Reus

Un total de set bars dels municipis han acollit, durant tres dies, 65 xerrades científiques en mans d’investigadors i investigadores
Investigadors i investigadores a La Cantonada amb assistents del festival | Cedida

 

Durant tres dies, del 20 al 22 de maig, s’ha parlat de ciència a Tarragona i Reus. La Cantonada, Highland, Tòtem Cafè i el cau de Tarragona i l’Espai Prioral, el Cafè Teatre Bartrina i The Green Dog cafè a Reus s’han quedat petits per acollir les gairebé 2.000 persones que, enguany, no s’han volgut perdre la segona edició  del Festival Pint of Science.

31 dones i 37 homes que fan recerca al territori hi han explicat les seves investigacions davant d’un públic no especialitzat. Una bona manera d’apropar als assistents la ciència des d’una perspectiva poc comuna: preguntant, debatent i participant de forma activa amb els investigadors en l’ambient relaxat i distès d’un bar. 

L’Associació per a la divulgació Científica al Camp de Tarragona ha coordinat el festival a Tarragona i Reus. El president i investigador de l’Hospital Joan XXIII, Francisco Algaba, explica que estan «molt contents per l’extraordinària acollida que ha rebut el festival a les dues ciutats», i afegeix que «hem superat totes les expectatives i hem comprovat que la sinergia Reus-Tarragona funciona».

Apropar la ciència a persones que no en són expertes

L’investigador del Departament de Bioquímica de la Universitat Rovira i Virgili, Gerard Aragonès, comenta que «als investigadors ens costa sortir de la nostra zona de confort que és el laboratori, però hem comprovat que aquest  tipus d’activitats són la millor manera de fer arribar la ciència a gent que no és experta». Per tal de facilitar-ne l’objectiu, enguany es va oferir, per primera vegada, una jornada de formació per als ponents per aprendre a parlar en públic i divulgar la ciència.

Cal remarcar que tots els investigadors i investigadores, així com totes les persones implicades en el festival i els diversos bars, ho han fet de forma totalment altruista i voluntària.

Espai Prioral ple de gom a gom | Cedida

 

Pint of Science, un festival en expansió

Enguany l’edició del festival s’ha celebrat simultàniament a 73 ciutats de l’Estat espanyol, 17 més que en l’anterior. A més, també han tingut llocs en les mateixes dates, a més de 400 ciutats de 24 països d’arreu del món.

A Tarragona i Reus la coordinació del festival ha anat a càrrec de l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona  i hi ha col·laborat institucions, entitats i empreses que patrocinen el festival. Aquesta entitat sense ànim de lucre té l’objectiu d’apropar la ciència a la ciutadania a través de l’organització d’activitats de divulgació. L’entitat l’integren persones involucrades en centres de recerca i institucions del territori que impulsen aquest tipus d’iniciatives per fomentar l’interès per la ciència.

"AGENDA: El Morell acull el seu XI Aplec de Sardanes en una jornada festiva" "ELECCIONS 26-M: Els resultats als municipis del Tarragonès!"