Mas d'Enric aïlla a un pres a la infermeria per coronavirus

La conselleria de Justícia ha suspès els vis a vis a tots els centres penitenciaris

La conselleria de Justícia ha fet públic, aquest dimarts, 21 de juliol, que un intern del centre penitenciari Mas d'Enric es troba aïllat a la infermera per haver donat positiu en coronavirus. Fonts sindicals apunten que hi hauria un altre cas sospitòs de coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia, 102 interns han donat positiu, dels quals 92 ja han estat donats d'alta.

Aquesta presó del Tarragonès no és l'únic centre del país que s'ha vist afectat pels rebrots de la COVID-19 que es donen arreu. De fet, al centre penitenciari de Ponent, 4 interns es troben a la infermeria i a Brians, 1. A més, s'han confirmat 170 casos entre funcionaris, dels quals 148 ja han estat donats d'alta.

Suspesos els vis a vis

Com a primera mesura contra la propagació de la COVID-19, la conselleria ha procedit a suspendre totes les tipologies de vis a vis perquè impliquen contacte directe, en canvi sí es podran rebre visites d'amics, familiars i advocats per locutori però amb la recomanació que no s'hi desplacin persones de zones afectades en la mobilitat. També s'ajornen totes les celebracions de casaments.

Per compensar la restricció de les comunicacions, Justícia habilitarà el servei de videotrucades i videoconferències que ja era permanent en el cas dels reclusos que no podien comunicar de manera presencial amb els familiars. En total, els interns disposaran de 230 telèfons mòbils per poder contactar amb els seus familiars i també ho podran fer a través de les pantalles d'ordinador que hi ha en els punts 'Òmnia' de les presons.

"Patrimoni: Comença la recuperació de la vila romana del Mas dels Frares" "En marxa: Els pressupostos participatius del Morell, «més plurals i amb més diners»"