Surt a la venda el nou disc d'Els Pets, 'Som'

El grup de Constantí treu el seu disc més madur després de cinc anys de silenci
Els Pets van gravar el seu disc a Guissona aquest estiu.   | Judit Sabaté

 

Després de cinc anys, aquest divendres, 19 d'octubre, ha sortit a la venda el nou disc d'Els Pets, que porta per títol 'Som'. Amb aquest nom, el grup de Constantí pretén reivindicar la «col·lectivitat en un món individual», però que no obvia el context polític del país. La banda va presentar el disc fa just un mes en el marc del Mercat de Música Viva de Vic, dia en què també van presentar el primer senzill, «La vida és molt avorrida sense el teu cos».

 

El passat 1 d'octubre, amb motiu del primer aniversari de la celebració del Referèndum de l'1-O, Els Pets van fer un segon avançament de 'Som'. Es tracta de la cançó «L'exèrcit que vindrà», que el grup constantinenc dedica a totes aquelles persones que van fer possible la celebració del Referèndum. Més recentment, el programa d'iCat 'Els Experts' avançava aquest dilluns, 15 d'octubre, una altra cançó, la qual porta el mateix nom que el disc i és la que tanca l'àlbum: «Som». Lluís Gavaldà explicava que «Som» és una balada que van gravar en directe ell i el guitarrista Jordi Bastida, i que parla sobre «la complicitat d'una parella de 80 anys».

 

Amb 'Som', Els Pets, sota les directrius del productor musical, Joan Pons (El Petit de Cal Eril), han fet un exercici de buscar «l'essència de cada cançó», sortint així de la seva «zona de confort». Es tracta d'un disc amb peces «minimalistes, curtes i sense excés d'instrumentació», per deixar-se «rebregar» i treure allò superflu a cada peça, explica Lluís Gavaldà. El grup va gravar el disc durant el mes de juliol al Teatret de Ca l'Eril, a Guissona. 

 

Els Pets tornen amb tretze cançons «minimalistes i sense excés d'instrumentació». | Judit Sabaté

 

 

Tretze cançons sobre amors mal curats, abusos infantils, el càncer o la maduresa

El disc el formen tretze cançons, començant per «Wittgenstein», que té lloc a la sala d'espera d'un psicoanalista. La segona és el primer senzill, «La vida és molt avorrida sense el teu cos» i la segueix «Mil hiverns», sobre el desgast d'un matrimoni. A continuació, «No vull que t'agradi aquesta cançó», sobre la complicitat que sovint les persones agafen amb una cançó en particular; i la cinquena és «L'exèrcit que vindrà».

 

Destaca la sisena cançó, «Corvus», que parla sobre els abusos infantils per part de l'Església. «Llavis nous», «Setembre» i «El dia que et vas trencar», segueixen el repertori del disc. La desena cançó, «Laia», sobre el càncer; «De tant en tant», «Prendre mal» i «Som», que passa a la terrassa d'una parella de 80 anys, tanquen l'àlbum. Es tracta del disc més madur d'Els Pets, i és que expliquen que «no intentem fer veure que tenim 30 anys per sonar roquers o alternatius», sinó que han fet un disc «de persones de 55 anys», amb allò bo i dolent que comporta.

 

Jordi Bastida, Joan-Pau Chaves, Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres. | Judit Sabaté

 

Els Pets - La Vida És Molt Avorrida Sense el Teu Cos

 

 

Els Pets - L'exèrcit que vindrà