Unió de Pagesos celebrarà els seus 45 anys amb un acte al Morell amb un debat sobre la pagesia

L'acte de celebració serà al Centre Cultural del Morell el diumenge, 3 de novembre, on es farà un debat sobre el rol de la pagesia per al país
Unió de Pagesos ha anunciat aquesta celebració en una roda de premsa | Unió de Pagesos
 

El pròxim diumenge, 3 de novembre, el sindicat Unió de Pagesos celebrarà els seus 45 anys en un acte al Morell sota el lema 'Lluites, país, pagesia'. Concretament, l'acte serà al Centre Cultural del Morell i aplegarà unes 300 persones, que assistiran a una jornada amb contingut històric i amb experts que analitzaran el paper social que té la pagesia avui dia.

Diversos representats polítics també assistiran a la cita

D'altra banda, cal destacar que també hi assistiran els màxims representants de la Generalitat de Catalunya, així com l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. El periodista Xavier Graset serà qui presentarà l'acte i s'encarregarà de moderar el debat entre els experts.

Aquest dimarts, el sindicat ha presentat el programa d'actes previst per a la celebració de diumenge. A la roda de premsa de presentació hi han assistit el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball; el coordinador comarcal nacional d’Unió de Pagesos al Tarragonès, Rafel Español i l'alcalde del Morell, Eloi Calbet.

També hi han intervingut, com a convidats especials, Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia del campus de l'Alimentació a la Universitat de Barcelona; el doctor en Ciències Ambientals i assessor de la UNESCO, Martí Boada; i el geògraf del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics Unitat de Geografia de la URV, Jaume Salvat. Els tres ponents han aportat una mirada interdisciplinària sobre la producció agrària, l'activitat agrícola, ramadera i forestal i la pagesia a Catalunya.

A l'acte de presentació hi han assistit altres experts  | unió de pagesos

Unió de Pagesos segueix fidel al seu objectiu inicial

Recordar que Unió de Pagesos es fa fundar el 3 de novembre de 1974 a Pontons (Alt Penedès) clandestinament. En el seu moment, es va definir com a 'unitari, democràtic i independent' i es va proclamar hereu de la Unió de Rabassaires. Actualment, és el sindicat català més multitudinari, té més de 6.000 afiliats i afiliades i és el més representatiu a Catalunya. Avui dia, es defineix com a sindicat professional, nacional català, democràtic, unitari, independent i progressista. A més, també es preocupa pel medi ambient. 

"❗ ATENCIÓ: Novetats sobre el sensesostre trobat mort diumenge a la llera del Francolí" "❗ URGENT: El cos trobat ahir al Francolí no pertany a cap dels desapareguts per la riuada"