El Morell farà públic el resultat dels seus primers pressupostos participatius

L'ajuntament va iniciar un procés participatiu en què els ciutadans van triar on volien destinar 50.000 euros

Els veïns del Morell han pogut triar per primera vegada a què es destina una part dels pressupostos municipals. El procés es va iniciar el passat 2019 mitjançant un canal efectiu de democràcia participativa a través dels pressupostos també participatius.

El resultat de la votació es coneixerà el pròxim 28 de gener

L’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet, ha explicat que el mecanisme «ha permès que morellencs i morellenques puguin triar, per primera vegada, on destinar una part dels nostres recursos municipals». El procés està a punt de finaltzar i el pròxim 28 de gener a les set de la tarda a la sala d'actes de l'ajuntament se celebrarà la sessió de torn en què es farà pública la proposta o propostes escollides. Calbet ha recordat que la sessió està oberta a tota la ciutadania.

Aquesta iniciativa es va dur a terme sota el nom de 'Al Morell, la teva opinió compta', i es va engegar al mes de novembre, per tal que els veïns del Morell poguessin decidir en quin projecte i projectes volien destinar 50.000 euros dels pressupostos anuals del 2020.

Els ciutadans del Morell van poder triar entre set propostes

Concretament, es podien votar set propostes: l’eliminació de barreres arquitectòniques, l’arranjament de la zona verda al voltant del CAP, la creació d’un Kiss&Ride a l’escola, l’adequació d’un itinerari a peu segur fins al tanatori, l’actualització de la senyalització vertical del municipi, la instal·lació d’aparcabicis als equipaments municipals o l’arranjament de la plaça de la Fàbrica.

La votació popular es va realitzar entre el dia nou i el dia 20 de desembre de l'any passat, i es va poder participar tant de forma presencial com de manera online. El pròxim dimarts doncs, tocarà esbrinar de quina manera ha imperat la democràcia al Morell.

"🎬La novetat que incorpora el Cinema del Centre Recreatiu de Villalonga del Camp" "🎭AGENDA: Els espectacles de la temporada teatral del Teatre Auditori del Morell!"