Es dóna el tret de sortida al XIX Mercat Medieval de Salou

El mercat s'emmarca dins de la 23a edició de la Festa del Rei Jaume I
Mercat Medieval de Salou | ajuntament de salou

 

Aquest dijous, 30 d'agost, el nucli antic de Salou, engalanat de banderoles i motius medievals per l'ocasió, ha viscut la inauguració del XIX Mercat Medieval, la qual es troba als carrers Ponent, Església, Rafel de Casanoves, Joan Miró, Pins, Plaça Bonet, Plaça 11 de setembre, i Via Roma. El tret de sortida l'han fet les diverses companyies, que fins al diumenge aniran actuant a la vila, i també han estat les protagonistes de l'acte d'obertura, el qual ha concentrat joglars, acròbates, bufons i músics.

 

La regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, i diversos regidors del consistori han estat presents a l'acte que dóna el tret de sortida a la XXIII Festa del Rei Jaume I, i que mantindrà el Mercat Medieval obert des d'avui fins al dia 2 al vespre, de 10.30 a 14 h, al matí, i de 17.00 a 23 h, a la tarda.

 

Una activitat que dinamitza el comerç i atreu el turisme

Fourrier ha explicat que «els carrers del nucli antic ens traslladen a l'època medieval i apropen a l'artesania, la gastronomia i el dia a dia del que podia ser un mercat d'aquella època quan Jaume I va sortir de Salou cap a la conquesta de Mallorca. Però indubtablement és una activitat que dinamitza el nostre comerç i atreu el turisme». La regidora s'ha mostrat satisfeta per «el dinamisme que comporta aquest mercat i l'elevat nombre de gent que hi passa any rere any».

 

El mercat ofereix productes alimentaris com embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, mel, creps, diferents varietats de menjar, però també bijuteria, cuir i articles típics de molts indrets de la península Ibèrica. També en destaquen parades d'artesans com la del picapedrer, el forner o llaners.

 

A més a més, els visitants podran participar de tallers que els ensenyaran el funcionament d'un telar de llana, com es feien les cotes de malla de les armadures medievals, el forn de pa, així com de gravats, pintura i decoració.

 

La XXIII Festa del Rei Jaume I ens aproparà a la història medieval del país

Aquest divendres 31 d'agost a les 18.30 h, de la tarda, la biblioteca pública municipal acollirà la conferència sobre Blanca D'Anjou 'La pus bella dona, e la pus bella sàvia, e la pus graciosa', a càrrec del Doctor Antoni Conejo da Pena, professor d'Història de l'art de la Universitat de Barcelona.

 

La XXIII edició de la Festa del Rei Jaume I va més enllà del mercat medieval, i comptarà a més amb la participació de més de 300 salouenques i salouencs vestides de cavallers, nobles, monjos..., oferirà nombroses cercaviles tematitzades i espectacles, i viurà els seus punts àlgids quan el rei Jaume I i la seva esposa, Violant d'Hongria, encapçalin la processó cap a la Torre Vella, dissabte al vespre, i, el diumenge, es faci l'esperat discurs del rei a la platja de Llevant, on es clourà la festa.

 

Músics al XIX Mercat Medieval de Salou | ajuntament de salou

 

"Els últims actes de les Festes d'Estiu de la Pobla de Mafumet" "Els cantadors d'havaneres Olla Barrejada arriben al Morell"