gosset

Abandonen una vintena de gossos sense menjar ni aigua a Alcanar

Diverses protectores van aprticipar en el rescats | Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets

Una escena horrible. Disset gossos tancats en gàbies, sense menjar ni beure. Al sol suportant altes temperatures de l'estiu i envoltats dels seus propis excrements i, alguns dels animals, amb cadàvers d'altres gossos al seu costat. La majoria cadellets, tots més a prop de la mort que de la vida, es trobaven en una masia d'Alcanar Platja i tot apunta que les persones que els criaven, els havien abandonat en condicions inhumanes per a matar-los, segons explica el Setmanari l'Ebre. 

Una situació inhumana

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquest passat dijous, 1 d'agost, la Policia Local d'Alcanar va rebre l'alerta d'una veïna del municipi. En una masia, tocant l'antiga N-340, s'havia trobat uns gossos en actitud amenaçadora, els quals s'havien escapat d'una caseta que tenia llogada. 

Els agents locals i els Mossos d'Esquadra van anar fins al lloc dels fets acompanyats de protectores d'animals ebrenques. L'alcalde d'Alcanar, al diari ebrenc, apuntava que «era una imatge dantesca». El lloc feia una pudor insuportable, ja que hi havia gàbies plenes de gossos, vius i morts en estat de descomposició, i una gran quantitat d'excrements.

Ràpidament, les voluntàries de les protectores, els van treure a l'exterior per donar-los aigua i es van fer càrrec d'ells per netejar-los, alimentar-los  i, posteriorment, portar als veterinaris per fer-los una revisió a fons, pel seu mal estat. Tanmateix, a hores d'ara, estan donats d'alta i es recuperen de les ferides que tenien, així com seran donats en adopció responsable, que es podrà fer quan el jutge doni l'ordre.

Una masia que funcionava de criador de gossos

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació contra tres presumptes individus que tenien el criador clandestí. Segons explica el Setmanari ebrenc,  la raça de gossos que es criaven era 'American Bully' i, aproximadament, cada cadell es podia arribar a vendre entre 500 i 1.000 euros. A més, també hi havia exemplars de Labrador  Retriever, que en el mercat tenen un preu de 250 euros. 

Des de l'Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre ja han fet saber que es personaran com a acusació particular a la causa judicial. D'altra banda, desafortunadament, les penes per abandonament i maltractament animal són delictes lleus.