Pla general dels treballs de regeneració forestal que impulsa la Generalitat en una zona afectada de l'incendi de la Ribera d'Ebre, a Flix

Acaben les tasques forestals als boscos afectats pel gran incendi de la Ribera d'Ebre

Les actuacions, impulsades des del Departament d'Agricultura, han disminuït els riscos relacionats amb l’erosió, facilitant així la regeneració natural del bosc

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha acabat les tasques forestals als boscos afectats per l’incendi del 2019 a la Ribera d’Ebre. Aquestes actuacions han disminuït els riscos relacionats amb l’erosió, facilitant així la regeneració natural del bosc, i han permès millorar algunes infraestructures bàsiques per a la prevenció d’incendis forestals, ha informat el Departament avui dijous en un comunicat.

La fusta cremada procedent de l’actuació a ambdós costats dels camins s’ha pogut aprofitar com a biomassa forestal, i el seu rendiment ha estat invertit en la millora de vials.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L’incendi, cal recordar-ho, va començar el 26 de juny de 2019 a la Torre de l’Espanyol i va afectar 6.081 hectàrees de terreny, de les quals un 80% eren forestals (4.281 hectàrees). Les feines de Forestal Catalana S.A., precisament, es van iniciar el mes de setembre del mateix any.

Agricultura ha destacat que una de les principals dificultats ha estat que el 100% de la superfície és privada i té moltíssims propietaris, per la qual cosa s’han hagut de localitzar i obtenir les autoritzacions pertinents —en alguns casos ha estat impossible i s’han obviat les actuacions previstes per carència de permís—, i aquesta tasca s’ha fet braç a braç amb els ajuntaments i tècnics de les actuacions.