L'Ajuntament de Tortosa ofereix ajuts directes a comerços, pimes i serveis tancats durant l'estat d'alarma

La partida de 350.000 euros permetrà atorgar subvencions de 400 euros a uns 900 negocis
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en roda de premsa | ACN

L'Ajuntament de Tortosa obre aquest divendres una línia de subvencions directes per als comerços, empreses de servei i petites i mitjanes empreses que van haver de tancar durant l'estat d'alarma per la Covid-19. Després d'aprovar-se al ple i del període d'exposició pública, els ajuts es poden reclamar a partir d'aquest divendres fins que s'esgoti la partida, de 350.000 euros. El consistori ha previst que les subvencions, de 400 euros per sol·licitant, es podran atorgar a prop de 900 negocis de la ciutat. Es poden demanar per conceptes com el lloguer o hipoteca, els subministraments i taxes, préstecs, despeses de digitalització, protecció i màrqueting i publicitat, entre d'altres.

La convocatòria està vinculada al programa 'Reactivem Tortosa' i ha estat publicada al DOCG aquest dijous. Els ajuts per a comerciants i empresaris afectats per la pandèmia es poden demanar via telemàtica, amb certificat digital, i també presencialment amb cita prèvia, al consistori. S'aniran concedint a mesura que es vagin demanant, fins que s'esgoti la partida, de 350.000 euros.

És una línia de subvenció per a tot l'àmbit comercial, educatiu, d'hostaleria, d'educació i turisme i per altres activitats suspeses i negocis tancats durant l'estat d'alarma. Es concediran 400 euros per cobrir despeses de lloguer i hipoteques dels establiments comercials, de quotes d'autònoms i seguretat social en cas de tenir assalariats, interessos de préstecs concedits en el marc de les ajudes de finançament de la situació de la Covid-19, per despeses de digitalització dels negocis, de protecció de la plantilla i la clientela, per a campanyes de màrqueting i publicitat, i per a despeses de subministrament energètic o de comunicacions.

«Volem oferir aquest ajut per a un sector molt tocat per la situació econòmica perquè es van veure abocats a tancar, i més enllà de l'exempció o l'ajornament de taxes i impostos, volíem que puguin tindre aquests ajuts directes», ha destacat l'alcaldessa Meritxell Roigé. «L'objectiu és que des de l'Ajuntament ajudem al sector que tan ha patit i més enllà de les nostres competències, que són les que són, i tenint en compte els impostos que gestionem, hem pogut dur a terme aquestes exempcions i ara també aquests ajuts directes», ha explicat. 

"Ebre: La mesura de Salut per evitar contagis de Covid-19 en 2 empreses avícoles" "Atenció: Cau el polèmic projecte per crear el 'Yellowstone Europeu' a l'Ebre"