L'alcaldessa de Tortosa reclama al govern espanyol un desconfinament diferenciat per a les Terres de l'Ebre

La Policia Local de Tortosa ja frega les 500 actes aixecades per no respectar els criteris de confinament
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, reclama desconfinament diferenciat per a les Terres de l'Ebre | cedida

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reclamat aquest dijous al govern espanyol un desconfinament «diferenciat» per a les Terres de l'Ebre que no estigui «supeditat al conjunt de límits provincials». «A la demarcació de Tarragona tenim dinàmiques molt diferents pel que fa a les Terres de l'Ebre respecte a la resta de la província», ha assenyalat. De fet, el PDeCAT de les Terres de l'Ebre va llençar la mateixa petició aquest dimecres.

Segons Roigé, és il·lògic haver d'aplicar les mateixes mesures i cal que es puguin aplicar els criteris territorials de les vegueries i les regions sanitàries. Roigé també ha reclamat al govern espanyol que retorni a la Generalitat les competències que va «centralitzar» a l'inici de la pandèmia, perquè la fase de desconfinament es pugui fer «amb criteris de proximitat i major eficiència».

Pel que fa a la seguretat ciutadana, l'alcaldessa ha informat que durant aquesta setmana s'han aixecat una quarantena d'actes a Tortosa a ciutadans que no han respectat els criteris per sortir al carrer. Des del primer dia se n'han aixecat 479. A més, Roigé ha recordat que, amb motiu de l'1 de Maig, s'establiran controls policials per evitar desplaçaments a segones residències.

"Litterarum manté les dates però es reinventa amb una versió digital de la fira" "El PDeCAT de l'Ebre vol un desconfinament per vegueries i regions sanitàries"