GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Alliberen als Alfacs cinc exemplars de corball després d'investigar-los durant més de deu anys

Els investigadors de l'IRTA n'han pogut conèixer la reproducció, el cultiu larvari o la fase d'engreix, entre d'altres aspectes
Moment de l'alliberament d'un dels corballs | Cedida

 

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l’Institut de Rercerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i la direcció General de Pesca i Afers Marítims, va alliberar dimarts, 2 de juliol, a mar obert davant la badia dels Alfacs, al Delta de l’Ebre, cinc exemplars de reig o corball (Argyrosomus regius) d’uns 20 quilograms de pes de mitjana.

 

Aquests animals han estat a les instal·lacions d’aqüicultura de l’IRTA a Sant Carles de la Ràpita, a la comarca del Montsià, des de l’any 2008, on s’ha investigat el cicle complet d’aquesta espècie de peix.

 

 

 

Una investigació de més de deu anys

Tal com han explicat des del Departament d’Agricultura, els investigadors de l’IRTA han pogut «treballar, investigar i adquirir coneixements sobre la seva reproducció, el cultiu larvari o la fase d’engreix», així com diversos aspectes sobre la seva nutrició, «les patologies que els poden afectar i com respon el seu sistema immune».

 

Els exemplars alliberats al mar són reproductors madurs, que s’incorporaran a la població natural que ja hi ha a les aigües mediterrànies.

 

 

També et pot interessar