Ascó II inicia la 25a recàrrega de combustible

La parada de la central nuclear té un pressupost de més de 23 milions d'euros
Imatge d'arxiu de la central nuclear d'Ascó II. | ACN.

 

La unitat II de la central nuclear Ascó s'ha desconnectat de la xarxa elèctrica la matinada d'aquest dissabte per començar els treballs de la 25a recàrrega de combustible que li permetran emprendre un nou cicle d'operació de divuit mesos.

Renovació d'elements combustibles

Segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) la parada té un pressupost de 23,3 milions d'euros i suposa la incorporació d'un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats procedents d'unes 60 empreses de serveis. Durant l'actuació es renovaran una seixantena d'elements combustibles, el que suposa una mica més d'un terç dels que conformen el nucli del reactor. 

Actuacions de caràcter preventiu

Segons l'ANAV, la majoria de les actuacions tenen un caràcter preventiu. Entre altres coses, es preveu renovar el sistema de maneig del combustible, la inspecció de tubs per a corrents induïdes en els tres generadors de vapor i la substitució de quatre dels termoparells intranuclears. Aquests dispositius formen part de la instrumentació utilitzada per mesurar la temperatura de l'aigua a l'interior del reactor i determinar la seva potència.

Imatge del tram de l'Ebre amb la rampa per a peixos. Al fons, la central nuclear d'Ascó | ACN

 

També se substituirà una vàlvula de seguretat del pressionador i es farà la inspecció de les toveres de branca freda del vas del reactor. Així mateix, es durà a terme la revisió general de la turbina d'alta pressió i la implantació de millores a l'estació de tractament d'hidrogen de l'alternador.

Personal especialitzat per l'ocasió

La realització coordinada de totes les activitats previstes per a aquesta recàrrega requereix una planificació prèvia detallada que involucra a totes les unitats organitzatives, que treballen de forma conjunta. Les empreses que presten servei durant la parada amb el desenvolupament de tots els treballs amb els més alts estàndards de seguretat.

Pot ser et pot interessar:

"ALERTA: S'incendia vegetació a Deltebre" "ATENCIÓ: La llença a terra i intenta violar-la en un bar a les Terres de l'Ebre"