Ascó ja ho té tot a punt per iniciar la temporada d'activitats fluvials pel Riu Ebre

La temporada comença aquest dissabte 4 de juliol i els viatges tindran lloc els dissabtes i els diumenges fins a l'octubre
Els viatges tindran lloc els dissabtes i els diumenges fins a l'octubre | Laia Villalbí

La vila d'Ascó de la Ribera d'Ebre, donarà el tret de sortida aquest cap de setmana a una nova temporada d'estiu repleta de propostes turístiques per descobrir l'essència de l'Ebre. La Regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament d'Ascó Carolina Baiges, va presentar ahir una nova temporada d'activitats fluvials al voltant del riu Ebre. Aquest any com a novetat també es fusionen amb tastos de productes locals i amb visites pel nucli antic del municipi. Les experiències es podran gaudir els dissabtes i diumenges, des del primer cap de setmana de juliol fins a l'últim d'octubre.

«La gent vol sortir amb garanties de seguretat, per entorns tranquils i de proximitat, per això des de l'àrea de Turisme no s'ha parat per a preparar la temporada. Si bé comencem tard, però ho fem amb més força que mai. Recomencem amb propostes vinculades al territori, cultura i tradicions». Afirmava Carolina Baiges, Regidora de Turisme d'Ascó i afegia que «les propostes estan pensades per a turisme familiar, però també per aquelles persones que busquen natura, tranquil·litat destinacions segures i de proximitat. Per tal respectar les mesures de seguretat». 

Ascó ha preparat una temporada turística familiar per sentir la tradició i l’Ebre de prop! | Laia Villalbí

Dos grans blocs de propostes vinculades amb la natura

Aquest any seguiran les sortides ornitològiques tot navegant amb el Llaüt Lo Roget, una activitat ja consolidada per la seva recurrència de gent, que ha tingut molt bona acollida en els últims anys. En aquesta activitat es visita el riu i els ocells que hi conviuen. «El riu cada dia és diferent i cada dia es pot viure l'aventura de veure els ocells de la mà del Grup de Natura Freixe de Flix, es pot veure com la fauna i la flora canvia cada dia» comenta Carolina Baiges. Per altra banda, aquest any també s'incorporen les activitats vinculades al turisme familiar, a la llacuna d'Ascó, fa uns anys que s'està treballant per recuperar aquesta zona per a poder-la visitar. Aquest any doncs, comencen les activitats i una d'elles serà la d'ocells a la mà, que consistirà a anellar moixons, descobrir mamífers, o fer caixes de nius.

Aquest any es podrà gaudir d'un visita pel nucli històric i d'un tast de producte local | Laia Villalbí

L'altre bloc de turisme, explicava la regidora de cultura, és una oferta de patrimoni per descobrir els carrers, les tradicions i totes les històries que s'amaguen al passat morisc, molt arrelat a la vila. Fent així, una volta pel llegat històric de la vila. En acabar aquest recorregut es podrà gaudir d'un tast de producte local (dolços, pastissets, coques, embotits com botifarres o llonganisses, vi dolç, oli i fruits secs), aquests aliments són una herència de la cultura d'aquest territori. Per arrodonir, la sortida s'acabarà navegant pel riu Ebre Llaüt Lo Roget, a través de la rèplica moderna d'un llaüt -l'embarcació típica de l'Ebre català que té els seus orígens en l'època musulmana-. Podreu descobrir el paisatge amb els viatges turístics amb llagut entre Ascó i el Pas de l'Ase.

  

Les activitats turístiques d'Ascó es poden reservar a través de la seva pàgina web, trucant al 977 406 583, enviant un correu a: turisme@asco.cat

"Un dels retaules més grans de Catalunya ja torna a lluir a Tortosa" "Terres de l'Ebre: El biòleg ampostí Jesús Gómez, nou director territorial d'Agricultura"