GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Aturada automàtica del reactor de la Central Nuclear Ascó II

No hi ha hagut cap impacte en la seguretat de les persones ni del medi ambient
Imatge d'arxiu de la Central Nuclear d'Ascó | TarragonaDigital

 

La Central Nuclear Ascó II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear que, a les 9.44 hores d'aquest matí, la planta ubicada al municipi de la Ribera d'Ebre s'ha aturat automàticament per l'actuació d'un dels sistemes de protecció elèctrica del transformador principal. Segons explica l'ANAV, durant l'aturada, tots els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat correctament segons el disseny. L'equip tècnic de la central està treballant per saber quina ha estat la causa que ha originat aquesta actuació i, així, procedir a la seva reparació. Des de l'ANAV es remarca que aquests fets no han tingut cap impacte en la seguretat de les persones ni en el medi ambient.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Després d'unes investigacions més profundes, el Consell de Seguretat Nacional afirma que l'aturada s'ha produït a causa de l'aturada automàtica de la turbina principal a causa de la prada no programada de  l'alternador, causada pel senyal d'alta temperatura en una de les seves fases. En interrompre's el funcionament de l'alternador, s'ha produït la parada automàtica de la turbina i aquesta, al seu torn, ha provocat que el reactor s'aturés —situació que es dona quan la potència es troba per sobre del 35%—. En el moment de la incidència, la central es trobava al 100% de potència.

 

Des de la central s'investiguen les causes de la parada de l'alternador, però des del CSN afirmen que, en aquests moments, la planta està estable i aturada i s'està estudiant el cas per poder classificar-lo a l'escala internacional de successos nuclears i radiològics (INES).