Avança l'execució del projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma al Delta

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el representant del grup responsable del projecte han signat el quart conveni per atorgar una subvenció d'1,1 milions d'euros
Aquest dimarts es va realitzar un pas més per a l'execució del projecte mediambiental del Delta de l'Ebre. | Pili Rius

 

El passat dimarts, dia 2 de juliol, es va realitzar un pas més per a l'execució del projecte mediambiental que s'està duent a terme al Delta de l'Ebre per millorar-ne la biodiversitat i, sobretot, per lluitar contra el perjudicial cargol poma. Un avanç concretat en la signatura d'un altre conveni entre la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Teresa Jordà, i Manuel Masià, representant del grup que fou seleccionat per executar el projecte.

 

El conveni concedeix al grup del projecte un pressupost d'1,1 milions d'euros

Aquest, el quart que se signa, regula les condicions per atorgar una subvenció directa al projecte per un import lleugerament superior a 1,1 milions d'euros, que es dedicaran a les actuacions corresponents a la quarta i la cinquena anualitat del projecte presentat pel grup. El projecte, i el grup específic que s'hi dedica, formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període entre el 2014 i el 2020, i més en concret, de l'operació 16.05.01 sobre «Conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores».

 

El Delta de l'Ebre és un territori molt ric en biodiversitat. | Delta Birding Festival

 

El grup, tenint en compte la importància del treball en col·laboració per a controlar i erradicar la plaga, es va formar a partir de set membres: la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre, la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, els Arrossaires del Delta de l'Ebre i Secció de Crèdit, la Cambra Arrossera del Montsià i Secció de Crèdit, l'Associació de Defensa Vegetal de l'Arròs i altres cultius del Delta de l'Ebre, la Sociedad Española de Ornitología i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

Gairebé la meitat de la partida prové de fons europeus

A més, s'hi van afegir, en representació de la Generalitat, el Parc Natural del Delta, els Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre, Forestal Catalana i el Servei de Sanitat Vegetal del DARP. Aquest, doncs, és el quart conveni signat entre el DARP i el grup seleccionat. El primer es va signar ara fa tres anys, el mateix mes de juliol, i un any i uns mesos més tard, l'octubre del 2017, es va signar el segon, que va ser complementat per una addenda el desembre. Finalment, l'agost del 2018 es va signar el tercer.

 

El projecte vol salvar el Delta de l'Ebre. | Wikipedia

 

El pacte signat aquest dimarts, compta amb una partida pressupostària de gairebé 650.000 euros del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La resta, 470.000 euros, han estat aportats pel Fons Europeu de Desenvolupament Rural. La finalització de les obres està prevista per a l'octubre del 2020.