Imatge d'arxiu d'una vinya on s'està fent la verema

La Terra Alta activa una borsa de treball per reclutar temporers per a la temporada de verema

L'objectiu és coordinar una campanya segura i sense riscos per als treballadors

La Terra Altatorna a fer una crida per als temporers de la verema. El Consell Comarcal de la Terra Alta reactiva la borsa de treball per al sector agrícola per a la temporada de recollida del raïm, que es preveu que s'iniciï a la comarca durant la tercera setmana d'agost. Aquesta campanya s'ha coordinat des de l'autoritat comarcal i el sector agrícola de la Terra Alta, el director dels serveis territorials d’Agricultura, representants de la DO Terra Alta i de l’Oficina Comarcal del DARP.

Entre altres accions, les reunions entre els diferents organismes ha servit per traçar estratègies per evitar una arribada massiva de temporers en cerca de llocs de treball a la Terra Alta per a la campanya de laverema. «La nostra opció passa per activar la borsa de treball temporal amb la finalitat que totes aquelles persones de la comarca o de comarques veïnes s’hi puguin apuntar i que els pagesos de la Terra Alta els puguin contractar per a la campanya de la verema», ha indicat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.

El principal objectiu és, segons ha explicat Sanromà, coordinar una campanya segura i sense riscos, perquè «els treballadors puguin tornar a casa en finalitzar la jornada i que els albergs que acollien els temporers que venien a cobrir la temporada puguin romandre tancats per tal d’evitar contagis i possibles brots de coronavirus», ha explicat la presidenta.

Es necessiten 200 temporers

L'ens comarcal preveu la necessitat de mà d'obra, com es va fer durant la temporada de poda, juntament amb la borsa de treball d'Unió de Pagesos que, en total, intentaran donar cobertura a 200 places de temporer. «Esperem que ho puguem cobrir sense necessitat que hagin de venir temporers de fora. A la vegada, també hem demanat als cellers que potenciïn la verema a màquina per necessitar menys mà d’obra» ha explicat Xavier Galcerà, conseller d’Agricultura del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Per últim, Neus Sanromà ha avançat que des dels departaments de Salut i de Treball es treballa en l'elaboració d'unes pautes de protecció i higiene, així com de distanciament o en un protocol d'actuació en el cas de l'aparició d'un cas positiu de coronavirus entre els treballadors. «Mirem de consensuar protocols, també de seguiment, per no afectar el treball de la resta de temporers que desenvolupin les seves tasques a les finques o als cellers de la comarca», ha explicat la presidenta del Consell Comarcal.


Comentaris