S'ensorren dues cases deshabitades de quatre plantes a Tortosa

Com a mesura preventiva s'han desallotjat una vintena de veïns de les cases properes
Imatge de la casa ensorrada a Tortosa. | Cedida

 

Ensurt dels grans a Tortosa aquest vespre. Les pluges torrencials que han pentinat les Terres de l'Ebre han deixat a més d'inundacions en zones puntuals, altres successos. A Tortosa dues cases de quatre plantes s'han ensorrat causant un gran ensurt entre els veïns i veïnes de la zona. Per sort les cases que han caigut, probablement a causa dels forts aiguats, estaven deshabitades i no s'han hagut de lamentar ferits ni mals majors.

Desallotgen els veïns de les cases confrontants als habitatges ensorrats

Com es pot veure en la imatge, les cases, totes dues de quatre plantes, han quedat reduïdes a runes sense forma ocupant tot el carrer Montcada de Tortosa, el punt on s'han produït els fets. Tot i que les casa estaven deshabitades i no ha causat cap ferit, des dels serveis d'emergències que han anat al lloc dels fets han recomanat el desallotjament d'alguns veïns de la zona. 

Concretament han estat 23 les persones que han hagut de marxar de casa seva de forma preventiva en un primer moment, i és que quan han passat els fets encara s'estava estudiant si l'ensorrament hauria pogut afectar les cases properes als habitatges ensorrats. Els fets s'han produït a quarts de vuit de la tarda, i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques, tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Tortosa i també la Guàrdia Civil.

Tres cases afectades per l'ensorrament de l'edifici a Tortosa

Els edificis ensorrats al carrer Montcada de Tortosa estaven abandonats actualment segons han explicat fonts oficials, pel que el poc manteniment de les cases sumat a les pluges torrencials haurien pogut fer cedir l'estructura dels edificis. La xifra de veïns evacuats ha augmentat quan els bombers han comprovat els danys que havia causat l'ensorrament.

Les dues cases que han quedat afectades són la número 35 i la 33. A més, preventivament s'han desallotjat dues persones dels edificis 38 i fins a tretze persones del número 44, sumant un total de 23 veïns desallotjats. El carrer Montcada ha quedat bloquejat i és per això que una retroexcavadora ha hagut d'intervenir per ajudar els bombers en el desenrunament.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que «a les cases afectades no hi vivia ningú perquè hi constava un requeriment de desallotjament». A més, davant dels edificis ensorrats, hi havia tanques instal·lades perquè no es pogués entrar. La batlle també ha apuntat que «sembla indicar que no hi ha víctimes». En aquest sentit, s'està a l'espera de poder desenrunar el carrer per saber els motius de l'esfondrament, a més que, segons les primeres valoracions de l'arquitecte, la resta d'edificis no se n'haurien vist afectats i no hi hauria risc que es produeixin més esfondraments.

Fins al moment les pluges a les Terres de l'Ebre han deixat 54 litres per metre quadrat a Aldover, 48 litres per metre quadrat als Ports i 37 litres per metre quadrat a Roquetes.

"ATENCIÓ: Mor un home en un accident de tractor a Vinebre" "ATENCIÓ: Cinc ferits en un xoc a la C-12, a les Terres de l'Ebre"