GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un centenar de persones tallen la C-12 contra l'abocador de residus de Riba-roja d'Ebre

La protesta s'allarga una hora però amb diversos talls que s'han aixecat cada quinze minuts
Els manifestants han tallat la C-12 a Móra d'Ebre per rebutjar el projecte d'abocador que s'està construint a Riba-roja d'Ebre | acn

 

Gairebé un centenar de persones han tallat aquesta tarda la C-12 a l'entrada del municipi de Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, per rebutjar el projecte del dipòsit de residus industrials no perillosos que s'està construint a Riba-roja d'Ebre. La protesta, organitzada per les plataformes Ribera Digna i Almatret Net, s'ha allargat durant una hora tot i que cada quinze minuts s'ha aixecat el tall per permetre el pas dels vehicles i, així, evitar que es formessin quilòmetres de retenció.

 

L'alcalde de la Torre de l'Espanyol, Joan Juncà, ha denunciat que les obres en la instal·lació de les Valls hi treballen a «marxes forçadíssimes» i ha afirmat que «la ferida creix cada dia que passa». Els manifestants també han denunciat la possible ampliació de l'abocador de Tivissa.

 

Amb dues capçaleres bloquejant el pas dels vehicles a la rotonda d'entrada de Móra d'Ebre, els manifestants han tallat la carretera C-12. Cada vegada que han aixecat el tall, han xiulat i cridat consignes contra la instal·lació del dipòsit de residus a Riba-roja. A més, també han informat amb tríptics els conductors sobre la seva oposició al projecte. Així, han fet visible el «descontentament del territori», segons Juncà, respecte a les decisions preses pel poble de Riba-roja a qui acusa de «tirar pel dret».

 

«El projecte està destruint tota la vall»

L'alcalde de la Torre de l'Espanyol també ha denunciat que les obres van començar sense permís i que amb la seva execució no s'estan respectant les normatives de seguretat. «Estem totalment contrarellotge», ha lamentat Juncà, atès que a mitjans de juliol caduca la llicència ambiental i les obres haurien d'estar llavors enllestides. A la vegada, des de la Plataforma Ribera Digna, Miquel Llop ha recordat que el projecte no ha superat tots els tràmits administratius i també ha considerat que les obres estan destruint tota la vall i causant «uns danys que seran irreparables».

 

Els opositors al projecte han criticat que el Govern no l'aturi. «La revisió de la llicència ambiental ha quedat en res, som un grup d'ajuntaments petits units contra grans empreses», ha dit Juncà, en referència a la presentació d'un recurs al contenciós administratiu fa uns deu dies contra la llicència d'obres del dipòsit de residus industrials de Riba-roja d'Ebre.

 

L'alcalde de Riba-roja: «les obres del dipòsit han estat tramitades durant 10 anys»

Respecte el tall de la C-12, per la seva banda, l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez (Més Riba-roja d’Ebre) ha declarat que des de l’Ajuntament de Riba-roja «no entenen el tall de la C-12» i tampoc no entenen «la posició de la plataforma ‘Ribera Digne’ quan la seva posició inicial respecte l’inici dels tràmits ambientals per ampliar l’abocador de Tivissa són més aviat tèbies».

 

El batlle ha recordat que «les obres del dipòsit de Riba-roja han estat tramitades durant gairebé 10 anys, que no hi ha hagut cap reacció en contra i no entenem aquesta reacció furibunda un cop s’ha demanat la llicència d’obres». També ha afegit que es tracta d'una «reacció tèbia i dèbil» i que només s'explicaria pels vincles entre la plataforma Ribera Digna i ERC de la Ribera. Suárez ha declarat que tampoc no entenem la reacció que està tenint 'Almatret Net' «respecte unes obres que no es veuen des del terme d’Almatret i que generen un mínim impacte sobre el poble, tant a nivell ambiental com a nivell de la salut de les persones».

 

També et pot interessar