La central nuclear d'Ascó supera el llindar d'alarma en el monitor de radiació de gasos nobles

Aquest dissabte, 5 de gener, es va reconnectar a la xarxa elèctrica després de 13 hores aturada

Nova incidència a la central nuclear d’Ascó i, un altre cop, a Ascó II. Així ho van fer saber al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) durant el dia d’ahir des d'ANAV. L’incident, en aquesta ocasió, ha estat que un dels monitors de gasos nobles de la xemeneia de descàrrega continua de la Unitat 2, va superar el llindar establert.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons ha informat l’Associació Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV), el monitor va indicar, durant uns segons, que hi havia un valor que va superar el seu valor de tara en un 1,96%.  Tanmateix, expliquen que els sistemes de seguretat de la central nuclear d’Ascó han funcionat correctament. Segons disseny i aquesta incidència no ha suposat cap impacte per la seguretat de les persones o del medi ambient.

L’incident supera el llindar d’alarma en el monitor de radiació de gasos nobles

El Consell de Seguretat Nuclear va ser informat als voltants de tres quarts de tres de la tarda d’aquest dilluns, 7 de gener. En aquest sentit, segons el CSN, l’incident que va haver-hi va ser la superació del llindar d’alarma en el monitor de radiació de gasos nobles de la xemeneiade descàrrega continua de la central nuclear d’Ascó II, durant pocs segons. A més, també expliquen que aquest incident no ha tingut cap impacte en les persones ni en el medi ambient.

La planta està operant a potència, mode 1. El CSN està realitzant un estudi, a més d’estar pendent de la classificació en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

El dissabte es va tornar a connectar a la xarxa elèctrica desprès de 13 hores
El dissabte es va tornar a connectar a la xarxa elèctrica després de 13 hores | TarragonaDigital

 

El CSN qualifica de nivell 0 l'incident de la central nuclear d'Ascó

El Consell de Seguretat Nuclear descarta que es produís una «falsa alarma»  quan, el passat diumenge, es va superar durant uns segons el nivell d'alarma del monitor de radiació dels gasos nobles de la xemeneia de descàrrega continua de la unitat II de la central nuclear d'Ascó.  La investigació per resoldre les causes del succés segueix oberta tot i que la planta està operant plenament. El CSN ha classificat l'incident de nivell 0 a l'escala internacional INES ja que no ha tingut impacte en els treballadors el públic i el medi ambient.

Ascó II aturada durant 13 hores

El passat divendres, a les 23.28 hores, es va aturar la central nuclear d'Ascó II, per una intervenció en la canalització de la sortida del vapor de la turbina principal, ubicada en un circuit secundari. Després de 13 hores, el dissabte a les 13.07 hores, Ascó II es va tornar a connectar a la xarxa elèctrica. La parada, que va ser qualificada de breu, van assegurar que no va suposar cap impacte per la seguretat de les persones ni el medi ambient.