El Consorci d’Aigües de Tarragona ofereix visites guiades a la planta de tractament de l’Ampolla

L'any passat, el CAT va renovar les seves visites guiades i les va fer més didàctiques i interactives
Imatge d'un grup d'alumnes realitzant una activitat durant la visita a les instal·lacions del CAT a l’Ampolla | Cedida
 

 

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ofereix visites guiades i gratuïtes a les instal·lacions de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable situada a l’Ampolla, al Baix Ebre. Aquestes visites estan dissenyades principalment per a grups escolars i, a més, els centres educatius que vulguin participar-hi podran optar a una ajuda per al transport. L'any passat, durant el curs 2018-2019, el CAT va renovar la concepció de la visita guiada i la va fer molt més didàctica i interactiva

 

Al llarg del curs passat, aquestes visites guiades, gràcies al nou format, van tenir molt bona acollida per part dels centres educatius, ja que, en les enquestes de satisfacció de la visita, la majoria asseguraven que volien repetir aquesta experiència. 

 

Durant la visita es poden descobrir diversos espais i es realitzen activitats didàctiques

La visita guiada es desenvolupa en diversos espais, dels quals un d'ells és l'aula experimental. En aquesta aula, els visitants poden fer un tast d'aigua i també diversos experiments que els permetran conèixer millor les propietats de l'aigua. A més, aprendran a fer-ne un bon ús i un consum responsable.

 

Un altre indret que es visita durant la recepció és l'espai d'aigua, on els alumnes poden jugar amb tauletes digitals a «potabilitzar l'aigua». També tindran l'oportunitat de veure les instal·lacions en realitat virtual i conèixer millor quina és la tasca que realitza el Consorci d’Aigües a la demarcació de Tarragona. 

 

Durant la visita al CAT es poden fer diversos experiments a l'aula experimental | David Oliete

 

 

Tot plegat, permet una major comprensió i conscienciació dels visitants, que la major part d'ells són grups escolars. Des del CAT recomanen reservar aquestes visites a alumnes a partir de 3r de primària. Si voleu participar en aquesta experiència, només cal omplir un formulari a través d'aquest enllaç. Com ja s'ha dit, els grups escolars podran optar a una ajuda per al transport. 

 

Un espai museístic il·lustrarà millor la tasca del CAT  

D'altra banda, destacar que el CAT està treballant en un la posada en marxa d'un museu en el qual s'inclouran tota mena de peces i elements vinculats a tots els àmbits de treball del CAT. Aquest recorregut permetrà conèixer millor la història de l'entitat, des de l'any 1989, quan va entrar en funcionament, fins a l'actualitat.