La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous reivindica el seu paper en la suspensió dels actes d'enguany

L'entitat lamenta que molts alcaldes hagin «cedit al xantatge dels ramaders» programant els correbous malgrat el risc sanitari
La CACC lamenta que no serà possible abolició de l'activitat aquesta legislatura | TarragonaDigital
 

La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous a Catalunya (CACC) ha reivindicat aquest matí, dilluns 29 de juny, part d'importància en la decisió de no programar actes taurins aquest estiu. L'entitat assegura que la seva tasca de pressió ha aconseguit evitar que municipis taurins hagin decidit enguany, finalment, no programar correbous. La seva interpretació, expressada en un comunicat, és que els governs municipals «van entendre» la seva «advertència» que si finalment se celebraven actes taurins els activistes de la CACC serien presents amb les seves càmeres per documentar-ho.

En aquest sentit, la Coordinadora ha lamentat l'existència d'un «nombrós col·lectiu de regidors i alcaldes que volien córrer el risc sanitari del coronavirus i celebrar actes taurins sense pensar en la salut i benestar dels seus conciutadans, cedint al xantatge dels ramaders». Segons valoren, la situació actual de «convulsió de la política catalana» impedirà durant aquesta legislatura «l'anhelada abolició dels correbous i la fi de la tauromàquia», però anuncien que seguiran lluitant perquè es doni compliment a la ILP aprovada al Parlament i a la «intensificació de la pressió política».

Durant els últims mesos la CACC ha seguit mantenint reunions i converses amb membres del Govern, diputats del Parlament, alcaldes i regidors. Paral·lelament, la seva activitat s'ha centrat en la investigació i l'anàlisi de dades de «l'espectre econòmic» del món taurí a Catalunya. La crisi del coronavirus, a més, ha servit també per editar «centenars d'hores de gravacions», entre d'altres tasques.

"La iniciativa d'un ajuntament de Tarragona per donar feina als joves a l'estiu" "Vídeo indignant: Ball i festa sense mascareta ni distància en un local nocturn de TGN"