Imatge d'una sanitària realitzant un test PCR a un home

Els brots per Covid-19 a les Terres de l'Ebre ja són quinze, sis més que fa deu dies

22 pacients contagiats estan hospitalitzats i es fa seguiment a més de 160 contactes

El Departament de Salut ha confirmat que ja són 15 els brots actius de Covid-19 a les Terres de l'Ebre, que acumulen 204 casos positius i 167 contactes en seguiment. Els focus més importants se situen a Amposta i Tortosa, amb 3 brots diferents, la majoria d'àmbit familiar. A la capital del Montsià hi ha 44 casos —3 hospitalitzats— i a Tortosa, 67 casos —1 hospitalitzat. També preocupa Sant Carles de la Ràpita on hi ha dos brots amb 39 positius —5 hospitalitzats. Al territori s'acumulen des de l'inici de la pandèmia 771 casos i 56 defuncions (+1). El risc de rebrot segueix amb una tendència a la baixa —ha caigut 50 punts els últims dies—, però amb 111,56 punts encara és alta. També s'ha reduït mig punt la taxa de reproducció efectiva (0,9).

Els focus més importants del virus se situen a Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. A la capital ebrenca es mantenen actius 3 brots, el més important a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 55 casos positius, un dels quals ingressat, i encara 4 contactes en seguiment. També hi ha dos brots d'àmbit familiar, un de 9 casos positius i 6 contactes en seguiment, i un altre amb 3 casos positius i 10 contactes en seguiment.

A Amposta hi ha tres brots relacionats amb tres nuclis familiars diferents. El més greu és un focus que ha afectat 27 persones, 3 de les quals estan ingressades en centres hospitalaris. També hi ha 10 contactes vinculats a aquests contagiats que estan en seguiment. Els altres dos brots han afectat 8 i 9 persones, respectivament, i es controla una trentena de contactes directes per veure com evolucionen.

Un dels brots amb més contagiats hospitalitzats és el de Sant Carles de la Ràpita, amb 5 positius ingressats. D'aquest brot s'han confirmat 34 casos positius i es fa seguiment a 20 contactes més. Hi ha un segon brot a la Ràpita en un altre nucli familiar amb 5 casos positius i 10 contactes en vigilància.

22 pacients ingressats, 3 a l'UCI

Altres brots actius són el derivat d'un focus a Peníscola (Baix Maestrat) —amb 27 contagiats i una quarantena de contactes en seguiment—; un al Raval de Crist de Roquetes (Baix Ebre) amb 3 positius; un altre a Roquetes amb 6 contagiats; a Corbera d'Ebre (Terra Alta) amb 5 positius —1 hospitalitzat—; a Sant Jaume d'Enveja (Montsià) amb 4 casos positius —1 hospitalitzat—; a Alcanar (Montsià) amb 5 positius —1 hospitalitzats—; i finalment al Pinell de Brai (Terra Alta) un brot més amb 4 casos positius.

A les Terres de l'Ebre hi ha actualment 22 pacients ingressats, 3 dels quals a l'UCI. Durant el mes de juliol el territori ebrenc va passar de poc més de 300 casos positius de Covid-19 a més de 700. Aquest dilluns s'acumulen 771 positius confirmats per PCR i altres proves. 

Resum dels brots a les Terres de l'Ebre

 • Brot Jesús – Tortosa (I): 55 positius, 1 hospitalitzat; 4 contactes en seguiment.
 • Brot Tortosa (II): 9 positius; 6 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 • Brot Sant Carles de la Ràpita: 34 positius, 5 hospitalitzats; 20 contactes en seguiment. Àmbit social.
 • Brot Peníscola: 27 positius; 40 contactes en seguiment. Àmbit discoteca Peníscola.
 • Brot El Raval de Crist - Roquetes: 3 positius; 5 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 • Brot Amposta (I): 8 positius; 15 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 • Brot Corbera d’Ebre: 5 positius, 1 hospitalitzat. Àmbit familiar.
 • Brot Amposta (II): 27 positius, 3 hospitalitzats; 10 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 • Brot Tortosa (III): 3 positius; 10 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 • Brot Amposta (III): 9 positius; 15 contactes en seguiment.
 • Brot Roquetes: 6 positius; 10 contactes en seguiment. Àmbit familiar - oci.
 • Brot Sant Jaume d’Enveja: 4 positius, 1 hospitalitzat; 10 contactes en seguiment. Àmbit laboral.
 • Brot Sant Carles de la Ràpita: 5 positius; 10 contactes en seguiment. Àmbit laboral.
 • Brot Pinell de Brai: 4 positius; 6 contactes en seguiment. Àmbit familiar.
 • Brot Alcanar: 5 positius, 1 hospitalitzat; 6 contactes en seguiment. Àmbit familiar - laboral. 

Comentaris