El Delta de l'Ebre acull per cinquena vegada el Festival Internacional d'Ornitologia

Institucions com el Patronat de Turisme o l'Ajuntament d'Amposta i empreses de diferents àmbits veuen en el Festival una oportunitat de fer conèixer el territori
El Delta de l'Ebre és un territori molt ric en biodiversitat. | Delta Birding Festival

 

El cap de setmana del 21, 22 i 23 de setembre, el Delta de l'Ebre es convertirà en la seu dels estudiosos i amants dels ocells, amb la cinquena celebració consecutiva de l'únic festival internacional d'ornitologia, el Delta Birding Festival. Coorganitzat per Oryx, l'Institut Català d'Ornitologia i la Fundació Catalaunya La Pedrera, el festival tindrà lloc al MónNatura Delta, situat a prop de la Punta de la Banya.

Institucions i empreses veuen en el Festival una oportunitat de fer conèixer el Delta

El Delta Birding Festival arriba consolidat, amb un gran èxit de participació en l'edició anterior, en què es van sumar més de dos mil assistents, i com cada any, el seu objectiu és, sens dubte, positiu pel Delta, ja que es fa valdre un territori tan ric en biodiversitat però també ric en paisatge, gastronomia i serveis. És pel seu èxit i pel que suposa per al Delta que institucions i empreses de l'entorn veuen en el festival una oportunitat de consolidar i localitzar a nivell internacional el territori.

El Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta, l’Associació d’Empreses i Activitats turístiques del Delta de l’Ebre i el Parc Natural del Delta donen suport institucional i promocional. Però també empreses privades, com l'empresa explotadora de sal Infosa, Creuers del Delta, Riet Vell o Hotels com l’Algadir o el Mediterrani Blau donen facilitats i aposten pel Festival. Tots ells ajuden a fer del Delta Birding Festival un esdeveniment consolidat i de renom internacional.

Els ocells són els autèntics protagonistes de la cita. | Delta Birding Festival

 

Més d’un centenar de propostes variades ompliran la graella del Festival

Per cinquè curs consecutiu, en un espai tan únic i especial com el Delta al Mediterrani Occidental, s'ofereix una programació d'activitats àmplia i atractiva, amb activitats com conferències, cursos, tallers i sortides guiades, entre altres, acompanyades d'una fira de productes i serveis. A més, els beneficis econòmics de les entrades es destinaran a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells i la natura.

Enguany la protagonista seguirà sent la tórtora eurasiàtica, a la qual l’edició anterior del Festival ja va destinar quatre mil euros, per marcar els seus exemplars amb GPS i geolocalitzadors i saber què està passant amb les poblacions europees d’aquest ocell, en dramàtica caiguda. En l’àmbit més local, es destinen fons al còlit negre, també en disminució.

"Tot a punt per a la setena edició del festival Eufònic" "ATENCIÓ: Denuncien el llançament il·legal de residus en un abocador de Tarragona"