Un bou envesteix un cotxe i una moto durant la Festa Major a Amposta

Denuncien el bou capllaçat que va envestir un cotxe i una moto a Amposta

L'entitat animalista Actyma recorda que la llei obliga els organitzadors a desallotjar prèviament el recorregut

L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha denunciat la comissió de bous i l'entitat organitzadora del bou capllaçat de les festes majors d'Amposta del 17 d'agost passat —l'Associació Cultural Bou Capllaçat d'Amposta— en què l'animal va acabar envestint un cotxe i una moto aparcats al carrer.

Segons recorden en la denúncia presentada davant la delegació territorial del Joc i d'Espectacles de les Terres de l'Ebre, els responsables de l'acte havien de desallotjar prèviament el pas del bou segons marca la llei de 2010 que regula aquestes activitats. Al seu pas pel carrer de Barcelona, l'animal va envestir un dels cotxes i la seva banya va quedar atrapada. Finalment, va aconseguir deslliurar-se'n després de forcejar i diverses estirades. El vehicle, que va ser desplaçat uns metres per l'animal, va resultar danyat. Posteriorment, el bou va fer caure una moto.

Reclamen un expedient i, si s'escau, una sanció

Segons remarca ACTYMA, en el cas que els veïns afectats pel recorregut d'aquests espectacles per la via pública no desallotgin els vehicles, la grua municipal s'ha d'encarregar de retirar-los abans dels actes. Per tot plegat, l'entitat animalista reclama l'obertura d'un expedient informatiu i, si s'escau, la incoació d'expedient sancionador.