Olivera arrencada al camí d'Almatret

Una trentena d’afectats per la construcció de l'abocador de Riba-roja d'Ebre

Denuncien danys pel pas de maquinària de l’empresa que construeix l’abocador de Riba-roja d'Ebre | Hi ha desperfectes en plantacions d’oliveres i marges d’un camí

Unió de Pagesos ha denunciat que el 8 d’abril, maquinària de gran tonatge de l’empresa que construeix l’abocador de residus industrials de Riba-roja d’Ebreva ocasionar diversos desperfectes en plantacions d’oliveres i marges mentre circulava pel camí d’Almatret. En un comunicat, el sindicat ha explicitat el seu suport a la trentena d’afectats per articular les indemnitzacions pels danys. Unió de Pagesos ha reprovat la «impunitat» i «arrogància» de l’empresa, a qui acusa de «tirar pel dret enduent-se al seu pas qualsevol cosa que els suposés un obstacle» per un camí massa estret. A més, ha lamentat que les màquines circulessin «impunement» pel camí sense el permís de l’Ajuntament. El sindicat ha criticat que la promotora de l'obra no hagués endegat prèviament cap procediment d'exposició pública, ni d'ocupació ni expropiació.

L'empresa pagarà als afectats els danys que va ocasionar

Davant d'aquests fets, dilluns passat l'Ajuntament de Riba-roja va convocar una reunió amb els afectats i representants de l'empresa. Segons Unió de Pagesos, durant la trobada la companyia «va demanar disculpes als afectats i es va mostrar disposada a pagar els danys que va ocasionar». El sindicat creu que les presses es deuen «a la pressió que tenen l'Ajuntament i l'empresa promotora per acabar l'obra abans no caduqui l'autorització ambiental, el 17 de juliol».

Dimarts passat membres de la Plataforma Ribera Digna, de la qual forma part Unió de Pagesos, es van reunir a Tortosa amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, per parlar sobre la situació de l’abocador. 

Unió de Pagesos ha titllat «d’irresponsable» el fet que l'alcalde de Riba-roja atorgués la llicència d'obres a la promotora del projecte després que el conseller hagués anunciat que paralitzava el projecte per la necessitat de revisar l'autorització ambiental.

Els veïns concentrats a la plaça de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre en defensa del projecte de dipòsit de residus que s'ha començat a construir
Els veïns concentrats a la plaça de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre | TarragonaDigital

 

S'encadenen als terrenys on es fan les obres de l'abocador 

Una vintena de persones de les plataformes Ribera Digna i Almatret Net han tornat a protestar aquest dijous contra les obres del dipòsit de residus no perillosos de Riba-roja d'Ebre. Els manifestants han entrat als terrenys de les Valls, on fa dies que ja es treballa, i s'han encadenat els uns als altres durant més d'una hora. Més d'un centenar de veïns de Riba-roja, partidaris de l'abocador, s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament, responent amb una contraprotesta a favor del dipòsit. Han mostrat pancartes amb missatges com «Conseller mentider», «Així no, Torra» o «Riba-roja vol decidir».

La Plataforma Ribera Digna es va reunir aquest dimecres, a Tortosa, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, «per transmetre'ls la preocupació de la comarca», després de l'inici de les obres d'adequació del camí que va a l'abocador de Riba-roja. D'altra banda, estava prevista una reunió, a Barcelona, també aquest dimecres, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, l'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antoni Suárez, i un grup de veïns representants de la plataforma 'Riba-roja Decideix', que es va acabar posposant i no es va celebrar. 

També et pot interessar: 


Comentaris