La Guàrdia Civil desmantella a Ulldecona 1.300 plantes de marihuana i deté tres homes

També han comissat tres quilos de marihuana processada, 770 euros i una arma simulada
Un agent de la Guàrdia Civil i un altre de la Policia Local d'Ulldecona, després de la troballa. | TarragonaDigital.com

 

La Guàrdia Civil de Tarragona i la Policia Local d'Ulldecona han desmantellat en aquesta localitat del Montsià una important plantació de marihuana que estava situada en la pràctica totalitat del semisoterrani d'una casa. En total, s'han comissat unes 1.300 plantes. Alhora, els cossos policials també han requisat tres quilos de marihuana processada, 770 euros en efectiu i una arma de 9 mil·límetres simulada. Tres persones han acabat detingudes, investigades per tràfic i elaboració de substàncies estupefaents i per pertànyer a una organització criminal.

Diversos dispositius entre la Guàrdia Civil i la Policia Local van permetre trobar el cultiu

La investigació va començar a finals del mes d'abril, quan la Policia Local va informar la Guàrdia Civil sobre l'existència d'un habitatge independent, situada allunyada del nucli urbà i on, suposadament, es podria estar plantant marihuana. La Policia Local d'Ulldecona i la Guàrdia Civil van muntar diversos dispositius conjunts per comprovar si la informació era certa i poder desmantellar el cultiu de droga i identificar als responsables. Amb aquests dispositius els investigadors van poder constatar l'existència d'elements destinats al cultiu de marihuana, com equips de refrigeració, extractors i nombrosos sacs de terra per horts urbans. Al mateix temps, es van poder identificar a tres persones que es dedicaven al manteniment i a vigilar la plantació. 

Amb aquestes proves, els agents van aconseguir una autorització d'entrada i de registre del jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta i els investigadors van poder entrar a l'habitatge. Durant l'acció policial, els agents van detenir als tres sospitosos que es van trobar a l'interior i, posteriorment, van registrar l'habitatge. Durant el registre, van trobar una porta a una paret que darrere amagava un semisoterrani amb un plantació de marihuana que ocupava tota la planta de l'edifici. En total, van trobar 1.282 plantes de marihuana, un assecador que contenia tres quilos de cabdells de marihuana, una pistola de 9 mil·límetres simulada, 770 euros en efectiu i diversos materials necessaris per al cultiu d'aquesta droga. 

Els tres detinguts són homes de nacionalitat espanyola de 22, 33 i 46 anys i veïns de la localitat. Després de prestar declaració davant del jutge en les dependències policials, van quedar en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta. 

"🔥 MOLT BONES NOTÍCIES sobre l'incendi del Perelló" "ATENCIÓ: Gepec acusa Agricultura de talar irregularment un bosc protegit a l'Ebre"