Una prova de coronavirus a Catalunya, 2020

3 positius en Covid-19 i 34 persones aïllades en una festa d'un grup de joves en una casa a Alcanar

Salut sospita que no duien mascareta i no respectaven les distàncies de seguretat

Tres persones han donat positiu en coronavirus i 34 més estan aïllades després de participar en una festa particular a Alcanar, al Montsià, segons ha informat el servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l'Ebre. El focus del brot seria una festa organitzada per un grup de joves en una casa particular.

El primer cas que va presentar símptomes va fer-ho dimecres passat, 27 de juny. El Departament de Salut ha confirmat que, de moment, tres persones ja han donat positiu, i s'està fent el seguiment a 34 persones més que haurien estat en contacte amb els positius. Aquesta trentena de persones es troben aïllades, a l'espera del resultat de les proves PCR i de confirmar si també van ser contagiades durant la celebració de la festa. Pel que fa a les persones positives en Covid-19 ha necessitat, per ara, hospitalització.

Segons els informes del servei de vigilància epidemiològica, el virus s'ha contagiat més fàcilment perquè els assistents no van fer ús les mesures de protecció, com ara dur la mascareta i mantenir la distància de seguretat

Un positiu i diversos aïllats en un aniversari a Gandesa

La setmana passada, l'Ajuntament de Gandesa va confirmar que diverses persones estaven aïllades per un possible brot de coronavirus. Les persones van haver de ser aïllades després d'estar en contacte amb una noia que havia donat positiu en Covid-19 i va assistir a un aniversari a Gandesa. El consistori va haver de desmentir els rumors que circulaven alertant d'un possible greu cas positiu de Covid a Gandesa, ja que la noia contagiada és de l'Hospitalet de l'Infant. Les persones que van haver de ser aïllades eren veïnes dels dos municipis, de Gandesa i de l'Hospitalet de l'Infant.

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou ha activat l'alerta per un possible focus de contagi de Covid-19 en unes oficines municipals. Fonts municipals van informar que un treballador de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania tenia un familiar que havia donat positiu per coronavirus, motiu pel qual es van activar els protocols preventius.


Comentaris